LÄS MER: Billfeldt: Finansiären har varit med idag

Det var tre personer som presenterade upplägget om en ny fotbollsarena för politikerna.

Kontaktpersonen Peter Billfeldt och Mikael Olai var på plats personligen. Först kom Mikael Olai och presenterade sig som en "vanlig IT–kille från Kaxholmen" när medias representanter frågade om han hade kommit för att presentera ett förslag till en ny fotbollsarena.

En stund senare kom Peter Billfeldt.

Den tredje personen var Jan Sköld som är ägargruppens representant och som deltog i mötet via Skype. Jan Sköld är verksam i Barcelona och i London. Ann–Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande, och kommunalråd Ilan De Basso (S) berättade båda vad representanterna för ägargruppen heter. Men namnet på själva ägargruppen uppgav de att de inte vet.

Annons

Ägargruppen vill bygga en ny fotbollarena på Jordbrovallen i Jönköping och vill sedan hyra ut den till Jönköpings kommun.

— Det är inget konstigt upplägg i sig. Men vi måste titta närmare på det här om och när vi får ett förslag, säger Ann–Marie Nilsson.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ilan De Basso (S) säger också att det måste komma in ett förslag som politikerna får titta närmare på. Men det måste sedan följa reglerna för en offentlig upphandling. Båda politikerna poängterar att det inte handlar om någon sponsring.

Ägargruppen som vill bygga arenan säger att de vill börja bygga och hyra ut samhällsfastigheter vilket är ett nytt område där de vill bygga och sedan hyra ut. De har tidigare varit verksamma inom solenergiområdet.

Ägargruppens styrelse har sagt att de vill gå vidare med projektet som är en affärsmässig uppgörelse mellan dem och Jönköpings kommun.