Den så kallade smash-and-grab-kuppen genomfördes vid 08-tiden på söndagsmorgonen. En vinröd Volvo forcerade då Engströms Urmakeris entré på Barnarpsgatan genom att backa in i butikens jalusier, det skyddsstängsel som finns för att försvåra inbrott.

Gärningsmännen uppges därefter ha försvunnit från platsen i en mörkgrå Audi av kombimodell.

— Troligen har de använt falska registreringsskyltar på bilen, säger Mariana Persson, vakthavande befäl på polisen i region Öst.

Annons

Engströms Urmakeri säljer exklusiva klockor, bland annat Rolexklockor. Det var på söndagskvällen oklart vad gärningsmännen kunde ha fått med sig från tillslaget mot butiken.

— Vi arbetar efter teorin att det är klockor som har stulits, säger Mariana Persson.

Polisen gjorde stora avspärrningar på Barnarpsgatan i Jönköping på söndagen medan tekniker arbetade på platsen för att säkra spår.

Under lördagsmorgonen inträffade en likartad kupp mot en urmakare i centrala Skövde. Även i det fallet gick polisen ut med att de spanade efter en mörkgrå eller svart Audi av kombimodell.

— Naturligtvis är det så att förundersökningsledarna i Jönköping och Skövde under dagen har varit i kontakt med varandra. Det är ju ett väldigt likartat modus (läs tillvägagångssätt) i båda fallen, säger Mariana Persson.

Polisen i region Öst uppger även att en grå Audikombi observerades vid ett annat brott på fredagen. Då hade en matbutik i Åtvidaberg i Östergötland utsatts för ett rån.

Polisen utreder om det kan finnas ett samband mellan de tre händelserna.