I sommar har JP rapporterat om flera bilbränder och skadegörelser på Råslätt. Efter ett par lugna veckor fick SOS Alarm in ännu ett larm om en brinnande parkerad bil på Havsörnsgatan.

Enligt polisen ska det inte ha varit en speciellt omfattande brand.

— Ett vittne hade sett någon kasta in ett brinnande föremål i en bil. Polisen kommer att göra en teknisk undersökning, säger Jan Lagerqvist på Jönköpingspolisen.

Under natten ska det även ha kommit in ett larm om att det ska ha setts rök från ett soprum på Tornfalksgatan. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig vara ett sopkärl som brann.

Peter Magnusson, som är föreståndare för nätverket Underground, bedömer dock läget på Råslätt som fortsatt lugnt.

— Det här var inga större grejer egentligen och när det gäller sopkärlet behöver det inte betyda att någon har tänt på. Det får polisens utredning visa. Men om den skulle vara anlagd så kan det inte röra sig om samma personer som tidigare. Det här är gjort på ett helt annat sätt och de som gjorde det tidigare hade betydligt bättre koll på hur man tänder på, säger Peter Magnusson.

Nästa vecka kommer Underground och Fritid Råslätt ta med barnen och ungdomarna för att snygga upp kring Råslättsskolan inför skolstarten på onsdag.

bil