Allt fler reser med tåg över julhelgen. I ett pressmeddelande uppger SJ att jul- och nyårsresandet ser ut att öka med 13 procent jämfört med i fjol.

De flesta av de mest populära avgångarna, Göteborg-Stockholm-Narvik, Stockholm-Malmö-Köpenhamn samt Stockholm-Åre, är redan slutsålda. Fredagen den 21 december ät den dag då bokningstrycket är som störst.

– Trycket efter resor är högt, och vi ser att fler resenärer än tidigare väljer tåget. För de resenärer som ännu inte hunnit boka sin julresa, är det hög tid att göra det nu. Det finns fortfarande goda möjligheter att fynda biljetter om man har möjlighet att resa på julafton, alternativt torsdagen innan, säger Tobbe Lundell, presschef vid SJ.

Stockholm, Göteborg och Malmö lockar flest resenärer kring jul.

– Räknat per person reser vi nära dubbelt så långt under julhelgen, jämfört med övriga tider på året. Samtidigt ser vi att allt fler reser i första klass under julhelgen, säger Tobbe Lundell.

FAKTA: Topp tio mest populära tågresmål under julen

1.Stockholm C

2.Göteborg

3.Malmö

4.Uppsala

5.Lund

6.Sundsvall

7.Köp..

FAKTA: Topp tio mest populära tågresmål under julen

1.Stockholm C

2.Göteborg

3.Malmö

4.Uppsala

5.Lund

6.Sundsvall

7.Köpenhamn

8.Östersund

9.Linköping

10.Åre

Även norrut är bokningstrycket högt kring jul. Resorna till Jämtland och övre Norrland är två av de mest uppbokade.

Aftonbladet skriver även att bussbolagen märker av ett ökat tryck på resor kring julhelgen. Flixbus har satt in runt 200 extra avgångar.

Annons

Jul