Bortom en barriär av Botox-injicerad överläpp och klädnypslyft, kan Ocean’s eight stå upprätt med integritet och underhållningsvärde bland sommarens förstörelseporr och löpandeband-producerade superhjältar.

Sandra Bullock spelar Debbie Ocean som avtjänat ett långt fängelsestraff för ett brott hon inte begått (överraskning!) och därmed haft mycket tid att fundera på den perfekta stöten (överraskning igen!), och perfekta hämnden (ännu en överraskning!). Medhjälp av själsfränden Lou (Blanchett) samlar hon ihop sin grupp av åttastjärn-kriminella för att göra det ”omöjliga” – sno ett halsband av Cartier värt 150 miljoner dollar från halsen av divan Daphne Kluger (Hathaway).

Det hade varit bäst om Ocean’s eight sopat mattan med kill-filmerna, men vi nöjer oss med att den matchar dem. Det är en trevlig biofilm – och dess massiva klyschor i kombination med en sorglig härlig gullighet lyfts av den fantastiska sammansättningen av skådespelare. Den stora twisten landar tyvärr mer på gå-på-dejt-och-hångla-men-ändå-hänga-med-nivå:Om bara Paul Feig regisserat och Katie Dippold skrivit manus hade standardkaraktärerna i gruppen med geniet, MacGyver, hackern och puckot i sin Dr. Snuggles-komplott med snabbt lösta problem i den perfekta kuppen fått en mer originell och mindre romantisk framtoning.

Annons

Ocean´s Eight

Regi: Gary Ross

Skådespelare: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonha..

Ocean´s Eight

Regi: Gary Ross

Skådespelare: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna, Sarah Paulson, Matt Damon

Kategori: Action,Komedi, Crime

Ålder: Barntillåten

Tid: 1h 50 min

Antal stickor: 3