Annons

Björn Kohlström om 2010-talet

Björn Kohlström om 2010-talet

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Johan Fingal om 2010-talet: ”Alla pratade men ingen lyssnade”

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Börje Stålhammar om 2010-talet

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Ann-Marie Nilsson (C) om evighetsfrågorna

De tre "evighetsprojekten" har inte gått att ro i hamn under 2010-talet och det går inte att ge några säkra prognoser när eller om byggena kan bli helt färdiga.
– Det har ändå hänt väldigt mycket i Jönköping under de senaste tio åren. Särskilt kring Södra Munksjön, säger Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen i Jönköping.

2010-talet: Det som aldrig tar slut

Att sammanfatta decenniets händelser är en sak, men ibland uppstår så klart känslan av att vissa berättelser är historier utan slut.
Här har vi listat tre byggprojekt som JP har omskrivit i hundratals tidningsartiklar under 2010-talet. Vi kan även lova att det blir fler artiklar i aktuella ämnen under 2020-talet!

Emilia Söelund om 10-talet: ”Allt skulle vara baserat på verkliga händelser”

Saga Becker, #Metoo och Hilma af Klint. Kulturredaktör Emilia Söelund minns ett decennium, då kvinnorna krävde förändring och konsten skulle vara inspirerad av verkligheten.

Hur var det egentligen att växa upp på 2010-talet?

Twilight, Justin Bieber, Avicii, Skam, sociala medier och klimatdebatt. Ett årtionde kan snart läggas till handlingarna. Johanna Andersson skriver om hur det var att växa upp under 2010-talet.

Krönika: Underliga historier uppskattas alltid

Att lokaltidningen rapporter om samhällsfrågor, brott, politik, ekonomi och sport är självklart.
Men ibland är det andra händelser som blir uppmärksammade. Kanske beror det på att de flesta uppskattar att höra en rolig eller underlig historia?

De oväntade händelserna som blev stora snackisar

I dagens virala värld kan bilder spridas fort och bli uppmärksammade – såväl manipulerade foton på djur som förhållandevis enkla bilder på ett träd.
Bland de märkliga händelserna hittar vi även en osannolik dödsannons och märkliga upptäckter på en stormarknad och på kända utsiktsplatser.

Johan Davidsson om de två HV-gulden och arvet efter Stefan Liv

2010 vann han SM-guld som spelare och 2017 som sportchef. Johan Davidsson var en stor del av HV71 under det 2010-tal som även innehöll nära vännen Stefans Livs tragiska död 2011.
– Då stannade allting upp. Jag har i dag svårt att förstå hur vi ens kunde spela. Just då kändes allt med hockey helt meningslöst, säger Johan Davidsson.

Guld, uppflyttning och stor sorg i hela bygden

De sporthändelser som har väckt mest intresse och har omskrivits i flest artiklar under 2010-talet rör naturligtvis HV71 och Jönköpings Södra.
Men även de som inte är särskilt sportintresserade minns säkert också att Stefan Liv och Issa Iskander, två älskade idrottsprofiler från Jönköpingsområdet, rycktes bort alldeles för tidigt.

Fritidsstugområde under vatten – risk för översvämning i Jönköping

Ett sommarstugeområde i Mulseryd står under vatten. Men problemen är inte begränsade till Nissan. Runt alla större vattendrag i Jönköpings råder risk för översvämning.
– Vi har väldigt höga flöden överallt, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköping kommun

Länsderby på Råslätts IP – vi sänder JB–Tranås Bois

På fredagskvällen spelar Jönköping Bandy, som är på väg mot seriesegern i division 1 södra, hemma mot Tranås Bois. Vi sänder matchen live.

Assyriska nära drömvärvning: ”Kom lite plötsligt”

Senast han spelade i Assyriska gjorde han 30 mål på en säsong. Nu kan Simon Adjei återvända till sin gamla klubb.

Patient dog vid allergisk chock

Sjukvården på Ryhov lyckades häva den första allergichocken. Men läkaren skrev inte ut en adrenalinspruta för beredskap och en misstänkt olämplig medicin togs inte bort. Nästa allergichock ledde till döden. Nu anmäls fallet till IVO, inspektionen för vård och omsorg.

De ska sälja tårtor online – läs hela listan över veckans nya företag

Under den senaste veckan startades det 19 nya företag i Jönköpingstrakten, bland annat ska ett företag satsa på såpbubblor och ett annat satsa på att sälja tårtor och bakverk online.
Tre företag har gått i konkurs.

Borgqvist laddad för slutspel: ”Hoppas stå där som vinnare till slut”

HV71:s Anna Borgqvist är rejält laddad för att spela slutspelshockey. I kvartsfinalen ställs hon mot sitt tidigare lag Leksand.
– Leksand är speciellt för mig. Det kommer nog kännas lite, säger Borgqvist.

Tunga HV-avbräck inför första kvartsfinalen

HV71 har drabbats av rejäla skadeavbräck när laget på onsdagen inleder sin resa mot SM-guldet. Inför den första kvartsfinalen mot Leksand kommer två av lagets bästa poängmakare inte vara tillgängliga för spel.
– Vi har en väldigt bred trupp, säger lagets tränare Joakim Engström.

Huskvarnabyggnad nominerad till prestigefullt pris

Bostadskvarteret Brunstorp i Huskvarna kan vinna ett ansett arkitekturpris. Under tisdagen avslöjades vilka byggen som är nominerade till priset.
Artikel 2 av 19
Johan Fingal om 2010-talet: ”Alla pratade men ingen lyssnade”
Tillbaka till startsidan