Just juniorklassen var en av de mest sevärda under dagen, inte minst för att snart 14-årige Nord, tävlande för Jönköpings Kartingclub, hade en av huvudrollerna.

Förfinalen gav en fjärde startposition men Nord var nästan direkt uppe på tredje plats. Sedan blev det en lång och tuff kamp om andraplatsen med Simon Sjögren från Göteborg.

Den kampen öppnade samtidigt för Theo Wernersson, Lidköping, som hade ryckt åt sig ledningen.

— Vi var uppe i ryggen på honom (Wernersson) men så började vi fajtas om andraplatsen och då växte luckan, säger Nord, som i alla fall tog sig upp på andraplatsen med ett par varv kvar och den positionen höll han in i mål.

— Jag satsade på förstaplatsen men jag får vara nöjd ändå. Det var för få varv kvar när jag kom upp och skulle börja jaga ledningen.

Wernersson och Nord kör i Academy-klassen båda två, känner varandra väl och brukar ha hårda duster.

Annons

— Vi hjälper varandra mycket vid sidan av men på banan är det bara tävling som gäller, förklarar han.

Var det svårt i regnet?

— Nja, jag tycker att det är kul med regn. Det är lättare att göra misstag och misstagen blir mer avgörande, så man måste vara koncentrerad hela tiden.

Patrik Sigurdh, som inte bara är ordförande i Jönköpings KC utan även satt bakom ratten i Rotax Max DD2-klassen, hade däremot hoppats på torrt väder.

— Ja, det gick väldigt bra för mig när det var torrt, fram till finalen. Jag hade siktet inställt på pallen, säger Sigurdh.

— Tyvärr hade jag dessutom motorstrul i finalen, fick ingen fart på raksträckorna och jag kunde inte hänga med de bästa men jag höll mig på banan och en fjärdeplats blev det i alla fall.

När JKC-ordföranden hade torkat upp kunde han summera en väl genomförd tävling med bra deltagarantal och många spännande race.

Ytterligare en pallplats blev det för JKC i Swedish Kart Festival då Emil Bäck blev trea i den största klassen KZ2 där Linus Karlsson var 16:e.

I övrigt kan noteras att Alx Fredsson var fyra i den minsta klassen, Micro, där klubbkompisen Olle Crona var tolva.

I Mini slutade Patrik Johnsson på sjunde plats och Felipe Ahlgren var tia och i Rotax Max Senior var Pierre Karlsson 17:e.