Händelsen inträffade i den andra perioden. HV71-målvakten Sabina Eriksson, för dagen reservmålvakt, träffades i bakhuvudet av en puck som skickades undan från den ena zonen.

23-åriga Eriksson skrek av smärta och sjukvårdare var snabbt framme. De första rapporterna sa att Eriksson, som snabbt fördes till Länssjukhuset Ryhov, efter omständigheterna mår okej.

— Det är klart att man blir påverkad, både som spelar och ledare, när det händer en sådan grej. Jag vet just nu inte så mycket, mer än att jag hoppas att det har gått bra, säger HV-tränaren Ulf Johansson direkt efter matchen.

Annons

Fystränaren Patric Stålbark, som var en av de första som var framme hos Sabina Eriksson efter smällen, åkte till Ryhov en stund efter matchen.

— Det finns inget nytt att säga just nu, vi väntar fortfarande på att läkarna ska göra alla tester och så där. Men hon är vaken och pratar. Hon mår efter omständigheterna bra, säger Stålbark sent på onsdagskvällen.

Innan händelsen med Eriksson hade AIK i den första perioden tagit ledningen genom Lisa Johansson. HV-produkten Sara Hjalmarsson fick för övrigt en passningspoäng på målet som skulle visa sig bli matchens enda.

HV71 saknade ett gäng spelare och matchade till exempel två spelare födda 2002 i andrakedjan. De båda, Thea och Linnea Johansson, gjorde det bra och jagade tillsammans med sina lagkamrater på för en kvittering, men HV hade inte riktigt flytet med sig. AIK-keepern Minatsu Murase motade samtliga 28 HV-skott. I HV-kassen fick Jule Flötgen, tyskan som anslöt till laget i början av den här veckan, chansen att spela sin första SDHL-match. Hon räddade 32 av 33 skott.

— Det var kul att göra första matchen. Det var surt att vi inte gjorde något mål, men vi kämpade hårt och spelade bra och kan hålla huvudet högt, säger Flötgen.