Se hela intervjun som tv-klipp

Se Fredrik Boltes framföra nya låtar live

Programledare Håkan Eng tar tjuren vid hornen och går direkt i intervjun in på det faktum att Jönköpingsborna ännu inte har glömt när Fredrik Boltes med buller och bång blev utkastad från P4 Jönköping efter myteriet, där han lurade en SD-politiker att sjunga med lätt maskerad nazistmarsch.

Hur känner du över att folk säger "Fredrik Boltes, hjälp!"?, undrar Håkan Eng.

– Det är skrattretande, tycker jag. Jag är världens snällaste nallebjörn. Har alltid varit. Jag håller inte på med alkohol, i alla fall inte så mycket, någon öl ibland, inga droger, inga cigaretter, inga andra berömda dumheter, jag har vitt bröd, där är min last, inget våld, inga otrevligheter.

Annons

Håkan konstaterar att "vitt bröd är ju svårt att göra illa någon med", men sedan borrar han lite till i Boltes bad boy-image och det faktum att han nu lämnar Jönköping.

– Det var en gång, en morgon som jag lurade någon i radion. Det tycker folk mycket om, att det var både bra och dåligt. Men jag är ju ingen ond människa för det. Jag tror inte att den bilden du eller några här i Jönköping har är så generell i resten av landet. Jag har aldrig tänkt på det, innan du sa det.

Fredrik Boltes passar förstås på att i direktsändning ge tillbaka:

– Det är skönt att jag inte är så jävla helylle som du är, renrakad och fin och en stor backdrop med dig själv på!

Hör hela intervjun med Fredrik Boltes i klippet, där han berättar om hur det nya vuxenlivet förändrat hans musik och nya turnén. Missa inte heller när Boltes framför nya låtmaterial i en ovanligt avskalad sättning, men med samma orädda attityd och samhällskritiska hållning som vanligt.