LÄS MER: ”Jag ångrar att jag var med”

I slutet av varje "Bonde söker fru"-säsong har bönderna och deras utvalda brevskrivare fått åka på kärleksresor tillsammans. I år var det dock en nyhet i reseprogrammet – samtliga deltagare fick åka tillsammans till Malta.

Det väckte irritation hos några av bönderna.

Fakta: Böndernas kärleksläge

Sigrid Bergåkra, 43, Söromåsen

Efter att ha skickat hem alla sina friare bjöd hon in dalkarlen ..

Fakta: Böndernas kärleksläge

Sigrid Bergåkra, 43, Söromåsen

Efter att ha skickat hem alla sina friare bjöd hon in dalkarlen Pål Mases till sin hästgård. Det slog gnistor direkt och under semesterresan var känslorna fortsatt heta.

Erik Bäckman, 21, Dannäs

Valde till slut Linnea Åberg framför My Niklasson. Under dagarna på Malta pratade Erik och Linnea sedan om sin framtid tillsammans och bestämde sig för att flytta ihop snarast.

Per Sundin, 56, Västanede

Hans frierskor lämnade gården en efter en. Men det gjorde inte så mycket då den han ville ha, Carola Kolenda, stannade kvar. De tu trivdes tillsammans på Malta.

Jennifer Erlandsson, 33, Slöinge

Skickade hem David Olsson samtidigt som Charlie Guldvinge fick stanna på gården. Njöt tillsammans på Malta men hade samtidigt svårt att planera framtida kärleksmöten.

– Man kan ju tänka så här: "Varför har de gjort så just i år?" Det är ju bara på grund av mig och Sigrid. De vill kunna vinkla på det och då är det enklast om alla åker till samma ställe. De vill skapa något slags intriger mellan deltagarna, säger får- och grisbonden Erik Bäckman.

Han syftar på den påstådda affär som han och hästbonden Sigrid Bergåkra hade alldeles i början av säsongen. För VN har Erik tidigare dementerat att det handlade om en romans.

 – Alla bönderna satt och drack öl. Sedan var Sigrid kvar där nere och vi satt kvar och pratade. Och det är ungefär det som hände, har han sagt.

"Inte konspiratoriskt"

TV4 hävdar dock att den gemensamma resan var planerad sedan länge.

Annons

– Vi vill alltid skruva produktionen. Just det här var något vi bestämde oss för redan efter förra säsongen, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för "Bonde söker fru", till Expressen.

Hästbonden Jennifer Erlandsson tror inte heller att resan var ett försök att skapa intriger.

– Jag tror inte att det var konspiratoriskt, faktiskt, säger hon.

Bloggade i januari

Jennifer Erlandsson påpekar att programledaren Linda Lindorff redan i januari skrev i sin blogg om en rad förändringar i "Bonde söker fru".

Bland annat skrev hon: "Vore det inte kul om alla bönder åkte till samma plats istället för bara två och två?"

– Linda skrev i sin blogg precis när det hade blivit klart att vi skulle vara med, att de hade lite nya idéer. Jag visste att jag hade läst om det här långt innan Erik och Sigrid hade någon kännedom om varandra över huvud taget, säger Jennifer Erlandsson.

I nästa veckas avsnitt får tittarna se hur det har gått för bönderna och deras kärlekar efter programmet.

(TT)