Skogsbonden Per Sundin har redan fått sin Carola Kolenda och hästbonden Sigrid Bergåkra skickade hem alla sina friare till förmån för nykomlingen Pål Mases.

Fakta: Läget på gårdarna

Sigrid Bergåkra, 43, Söromåsen

Skickade hem alla sina friare i förra veckans avsnitt och plocka..

Fakta: Läget på gårdarna

Sigrid Bergåkra, 43, Söromåsen

Skickade hem alla sina friare i förra veckans avsnitt och plockade i stället in dalkarlen Pål Mases. Han lyckades direkt få hästbondens känslor att svalla – bland annat genom att spela dragspel för henne. "Jag är riktigt bra på gång", sade Sigrid i programmet.

Per Sundin, 56, Västanede

Ställdes mot väggen av Anneli Runervik och Anette Staaf i förra. De valde sedan att lämna gården då han berättat om sin attraktion till Carola Kolenda. I onsdagens avsnitt fortsatte Per och Carola att utforska sina känslor för varandra – bland annat på en myggig dejt som slutade med att Per skrek "Carolaaaaaaa" rakt ut i naturen.

Jennifer Erlandsson, 33, Slöinge

Fick riktigt starka känslor när hon förra veckan var på dejt med Charlie Guldvinge. I veckans avsnitt lyckades David Olsson inte väcka samma känslor på sin dejt vilket slutade med att det blev han som fick lämna hästgården.

Erik Bäckman, 21, Dannäs

My Niklasson blottade sitt innersta men det räckte inte för att knappa in på Linnea Åbergs känsloförsprång. När Erik skulle välja mellan de två slutade det därför med att Linna fick stanna på gården samtidigt som My tvingades åka hem.

Men på två av gårdarna blev det i alla fall riktiga slutval i onsdagens avsnitt av "Bonde söker fru" i TV4.

"Livsviktigt val"

Gris- och fårbonden Erik Bäckman från Dannäs valde mellan Linnea Åberg och My Niklasson. Han berättar att han egentligen kände sig väldigt säker på hur han skulle göra men att han ändå började tveka.

– Det är ju så när det är ett livsviktigt val. Det blir ju inte det lättaste, säger Erik Bäckman.

Han valde till slut Linnea Åberg – som naturligtvis blev överlycklig.

– Just nu är mina känslor i kroppen alldels vilda! Det går inte att få tag på dem, sade hon efter beskedet.

Annons

Erik Bäckman beskriver Linnea Åberg som "en drömtjej" som han fick känslor för väldigt tidigt.

– Hon älskar mig för den jag är och det är det som är det viktigaste, säger han.

Ny kritik

Samtidigt riktar Erik Bäckman, som tidigare klagat på hur programmet vinklas, kritik mot hur produktionsbolaget och TV4 valt att framställa Linnea Åberg i rutan. Han tror att tittarna kan ha fått en felaktig bild av henne.

– De försöker ju få henne att framstå som jätteavundsjuk och svartsjuk. Men det var absolut inte den bild jag fick av henne, jag har den här varma känslan av att hon är en jättefin tjej som verkligen bryr sig om en, säger Erik Bäckman.

Hos hästbonden Jennifer Erlandsson stod valet mellan Charlie Guldvinge och David Olsson.

– När vi först kom till gården så trodde jag att det skulle bli David. Men det kom inget klick och det går inte att bortse ifrån. Hjärnan hade velat välja David men hjärtat valde Charlie, säger Jennifer Erlandsson.

I nästa veckas avsnitt av "Bonde söker fru" ska bönderna och deras utvalda åka på solsemester tillsammans.

(TT)