LÄS MER: Bondeskrällen: Grännabonden gör comeback

På gården i Bönarp, i det röda huset med vita knutar, hittar vi en av de många smålandsbönderna som är med i årets "Bonde söker fru". Som många säkerligen känner till var Marcus med i den första säsongen av det populära tv-programmet 2006. Då var han 27 år gammal och inspelningarna ägde rum på en gård utanför Gränna. Sedan dess har han tagit över och renoverat familjehemmet i Bönarp och det är en glad bonde vi hälsar på.

— Jag fick frågan om att vara med när tv-teamet spelade in hos Johan, min gamla klasskompis, när jag var där på besök. Jag sa blankt nej då. Men sen ringde Linda (Lindorff) upp och övertalade mig.

Redo för kärlek

Marcus berättar att han med åren har mognat en hel del och att han inte hittade sin fru förra gången berodde på att han inte var redo för det. Det är han däremot nu och berättar att han är glad över att få chansen att vara med en gång till. Hur många brev han har fått tänker han däremot inte avslöja, men han säger att det är lite färre än sist.

— Det är jättesvårt att sålla ut brev men jag letar efter någon som har lite samma intressen som jag och som är aktiv, ingen soffpotatis, säger han och skrattar och fortsätter:

Annons

— Jag trivs bra med att jobba men vill ha någon att komma hem till på kvällarna. Jag söker någon som är självständig och det var en tjej som skrev att hon var det. Jag har redan en favorit... säger han och ler.

Att bli filmad konstant och ha ett kamerateam runt sig ser inte Marcus som något jobbigt, man vänjer sig, menar han. Men han upplevde att han blev felvinklad 2006, något som han inte vill ska upprepas igen.

— De klippte ihop det så att det verkade som att jag var väldigt blyg, speciellt vid speed-dejtingen och det kändes ganska elakt. Men nu gick jag in med det kravet, att det inte ska bli som sist och det har jag blivit lovad, säger han.

"Måste våga"

Sedan programmet har han varit på några dejter, men något seriöst förhållande har det inte blivit. Efter att ha fått sitt hjärta krossat flera gånger berättar han att det är svårt att bli kär igen men att han tror att det går att hitta kärleken genom tv-programmet. Drömmen är att gifta sig och bilda familj.

— Det måste man väl tro. Uppstår det inte kärlek så gör det ju inte det. Men träffar man någon så vore det ju väldigt roligt. Jag har svårt för att bli kär men som Linda sa så måste man våga, och det är nog ganska viktigt, säger han.

Är det "Bonde-Mackan" vi ska kalla dig för nu då?

— Hellre det än Kalles Kaviar-Mackan i alla fall, det har jag blivit kallad för många gånger, säger han och skrattar högt.

TV4