— Det känns fantastiskt roligt, nu hoppas jag våra drömmar snart kommer att förverkligas, med stor gård, många djur och plats för Linneas hästar, utbrister Erik.

Gården i Dannäs som är på tio hektar, har legat ute till försäljning i några månader, men nu är den alltså såld och i fredags skrevs kontraktet under. Flera intressenter har funnits men till slut blev det en lokal köpare som tar över gården där prislappen landade på 1 250 000 kronor.

— Vi räknar med att flytta norröver i mitten på april, men först är det mycket att packa och fixa med. Jag kan inte fatta hur man kan samla på sig så mycket grejer, skrattar Erik.

Annons

Linnea och Erik träffades i tv-serien Bonde söker fru, där de blev förälskade i varandra redan innan första avsnittet.

De har sedan dess bott på Eriks gård i Dannäs men drömmen har hela tiden varit att skaffa en större gård där man kan bedriva mjölk- och köttproduktion.

— Vi har en stor gård på gång strax utanför Edsbyn i Hälsingland. Det är en ren jordbruksfastighet som är på 120 hektar med 34 mjölkkor och ett sextiotal tjurar. Planen är att ta över hela gården med djur, maskiner och allt, berättar han.

Just nu håller man på som bäst med att förhandla med banken. Även om priset är lågt på en sådan här stor gård, räknar Erik och Linnea med att de får lägga till minst ett par tre miljoner kronor.

— Jag ser fram emot att mjölka kor, samtidigt som Linnea jobbar med sina unghästar, konstaterar Erik förväntansfullt.