Marcus Sjöberg och Erica Mahnkopf i "Bonde söker fru" passade på att njuta av tiden ensamma på gården. Marcus ville bjuda henne på en dejt och tog med henne med ögonen förbundna till ett fält där han hade lagt fram kuddar, ljus och filtar.

Samtalet gick snabbt över till betydligt mer allvarliga ämnen. Erica frågade Marcus om det var något som han var rädd för.

— Ja, jag är rädd för att förlora dig, att du skulle tröttna på mig tidigt och bara sticka. Jag har ju inte haft ett förhållande som har varat så länge, jag är väl rädd för förändringar antagligen.

Han berättade vidare för kamerorna att han i tidigare förhållanden har haft mer känslor för dem än de har haft för honom och när han då har visat sina känslor har de istället valt att lämna. Men nu verkade han känna att det var annorlunda.

— Med Erica känns allt helt underbart, för hon visar ju sina känslor för mig så mycket mer än någon annan har gjort som jag har träffat. Alltså fasen, hon är ju allt jag har sökt i hela mitt liv. Det är bara så.

Även Erica öppnade upp sig mer än hon kanske har gjort tidigare i programmet. När hon själv fick frågan om rädslor började hon berätta om att sin rädsla att hamna i en relation som liknar den hon har haft tidigare, utan att gå in på detaljer

— Det var svårt, det blev en ond cirkel av det hela. Jag hade jättesvårt att ta mig ur det samtidigt som jag visste att jag var tvungen att ta mig ur det.

Till kamerorna sade hon efteråt, med tårar i ögonen, även:

Annons

— Jag känner väl lite grann att det är lite av en revansch i livet att jag har hittat Marcus. En trygghet och en stabil grund.

En grund att stå på är bland annat att ordna ett hem till varandra, där bägge kan trivas. Och det var exakt det som sedan gjordes. De började göra om kontoret till ett sovrum, nya möbler köptes in och monterades.

— Marcus inredningsstil är ju inte den bästa. Marcus har ett väldigt fint hus och har renoverat det, men invändigt med möbler och inventarier är det lite av en akut situation, sa Erica angående inredningarna.

Det var dock inte bara romantiska picknickar och heminredning som stod på schemat. Marcus fick besök av Johan Pettersson - vännen och bonden från Sävsjö som också är med i årets program.

— Jag hoppas verkligen att Marcus har hittat sitt livs kärlek nu, det behöver han. Han har stått och skrotat alldeles för länge, sa Johan.

Efter en fika med Erica bestämde sig bönderna för att gå iväg och prata grabbar emellan. Då passade Marcus på att ställa en fråga till Johan.

— Du Johan, du som har haft lite långa förhållanden, det har jag aldrig frågat dig, men hur behåller man dem?

— Har man känslor så måste man uttrycka det. Öppnar du inte upp dig så vet hon att du håller en liten spärr och då är frågan om det är en spärren att du inte tycker om henne eller… Desto mer du öppnar upp dig och är sårbar, desto mer kommer hon att uppskatta det och visa känslor på ett annat sätt, sa Johan som svar.

Nästa program, det näst sista, betyder en resa för Marcus och Erica, där det antyds en viss ovisshet från Ericas sida. Hur det går på deras första semester tillsammans får vi se nästa onsdag

TV4