— Man ville ju vara med och visa vad man går för i landslaget, menar han.

Det var i den andra perioden i Channel One Cup mot Ryssland i torsdags som Borgman tacklades in i sargen och axeln tillfälligt hoppade ur led.

— Det var inga problem visade undersökningarna, bara det att gjorde ont när den hände. Det var en halvsen tackling och jag for in i sargen, berättar Borgman som valde att avbryta turneringen och flyga hem från Moskva.

Han stod också över måndagens isträning med HV.

— Jag fick behandling av vår sjukgymnast Andreas Frostemark, körde lite benstyrka. Tills vidare väntar jag med överkroppen. Det gör inte ont längre, men det är bäst och vänta med full träning, tycker Borgman som fick tre matchers avstängning för sin boarding på Malmöbacken Carl-Johan Lerby veckan innan.

Annons

En match är redan avsutten, två återstår. Alltså är han inte med i tisdagens match mot Frölunda i Scandinavium, inte heller borta mot Brynäs annandag jul.

— Det passar ju bra att jag vilar nu, men mot Malmö hemma den 28:e hoppas jag vara spelklar igen, säger Borgman.

För tacklingen mot Lerby dömdes han dessutom att betala böter, 8 000 kronor. Men som plåster på såren fick Borgman böteslappen betald av HV-fansen.

— Grym gest, det värmde. Nog visste jag att HV-supportrarna har ett extra gott hjärta, men det här är bara så fint. Det kommer jag aldrig glömma.

HV i övrigt inför Frölundamatchen? Martin Thörnberg är inte på is ännu och det är enligt HV-tränaren Johan Lindbom osäkert om hans knä håller för spel i mellandagarna. Vad beträffar Teemu Laine så är han långt ifrån en comeback.

Lias Andersson är i Kanada för JVM.

— Vi körde dubbla pass i förra veckan och är redo match igen, säger Lindbom.