Förra året vann Jeanette Käll/Daniel Wall efter att ha varit final flera år i rad utan att nå ända fram. Paret är så klart tillbaka i år för att försöka försvara sin titel. Daniel Wall, som är en ikon i folkracekretsar med otaliga segrar, har dessutom fina framgångar i rally-SM bland annat.

Bland de mer uppenbara utmanarna sticker förstås paret Sandra Wernersson/Ulf Eriksson ut. Paret är nykomponerat men Eriksson, som har hur mycket framgångar som helst i folkrace/rally/rallycross har vunnit Luciaracet hela fyra gånger utav 17 möjliga med olika partners.

Hemmaklubben Jönköpings MK har fem förare i seniorklassen varav två förare bildar par i tävlingen. Det är Johanna Hultenius/Andreas Johansson som förra året var i final i tävlingen och säkert kan vara med och utmana även i år.

Övriga hemmaseniorer att hålla ögonen på är Per Hultenius,  Dan Forsblad och Michael Johansson.

Juniorklassen är också stor då det kommer hela 16 par till start. Här är det svårare att hitta självklara favoriter. Klart är ändå att det är många duktiga och rutinerade juniorer som kommer till start. Inga kompletta par från hemmaklubben men väl två damjuniorer, Elsa Hultenius och Isabella Argus, som säkert kan plocka en del poäng till sina par.