Det var vid niotiden på söndagskvällen som polisen kallades till Skolgatan där en bil hade fått flera rutor krossade. Samma bil hade använts vid en flytt i början på december.

– Vi har fått in det som skadegörelse mot bil. Man har slagit sönder något, säger Tommy Åkerberg, vakthavande befäl hos polisen i Jönköping.

Förra bråket rörde sig om en släktfejd med runt 15 personer inblandade i bråket. Den gången greps åtta personer och sju av dem anhölls senare.

Annons

Bråket startade i samband med att någon eller några skulle flytta in i en lägenhet på Skolgatan. Händelserna har även koppling till överfallet på migrationsverket i förra veckan.

— Det bråk som var på Skolgatan i december, det var samma personer på migrationsverket. Det är två släkter som inte kommer överens, säger polisens presstalesman Lasse Johansson.

Den nya händelsen kommer att utredas tillsammans med de tidigare händelserna på migrationsverket och Skolgatan.

— Det här är något gammalt som går lång tid tillbaka. Det är gammalt groll från hemlandet. Det finns en utredning som ligger innan, vi har ingen misstänkt för det här nya, säger Lasse Johansson.

Vid kvällens incident ska ingen ha gripits, uppger polisen. Däremot fick bilen forslas bort därifrån.