När HV mötte Malmö i torsdags fick Brännström inte plats i laget men det beslutet var varken skade- eller prestationsbaserat.

Fakta: Örebro–HV71

När, vad, var?

När: Lördag 18 februari, 18.30.

Vad: SHL omgång 45.

Var..

Fakta: Örebro–HV71

När, vad, var?

När: Lördag 18 februari, 18.30.

Vad: SHL omgång 45.

Var: Behrn Arena.

Tre senaste matcherna (senaste matchen först): Örebro: Luleå–Örebro 2–1, Örebro–Skellefteå 1–2 e. förl., Leksand–Örebro 1–2. HV: HV–Malmö 3–6, Leksand–HV71 2–1, HV–Linköping 2–3 e. str.

Motståndarkollen, Örebro

Den 24-årige kanadensiske forwarden Lucas Lessio, med NHL-meriter från Arizona och Montréal, kommer att göra debut för Örebro mot HV. Lessio har tidigare under säsongen spelat för KHL-klubben Zagreb och gjorde 22 poäng på 40 matcher.

Örebro, som har fyra poäng upp till Karlskrona på åttondelsplats, har under säsongen bytt tränare två gånger. Först lämnade Kent Johansson och Johan Thornberg och Lasse Ivarsson tog över. Nu är Niklas Sundblad och Petri Liimatainen tränare.

JP-sportens Patrik Sjöblom tippar 2–3 efter förlängning.

— Nej, det berodde på att jag spelade så mycket förra veckan (med U18-landslaget). Jag hann ju inte mer än hem förrän jag skulle sätta mig på bussen till Leksand, berättar Brännström.

— Inte så att jag kände mig direkt sliten men det var nog bra att få en vilodag. Jag har spelat mycket matcher på sista tiden och man måste tänka lite på framtiden också.

Närmast väntar Örebro på bortaplan på lördagskvällen och då är Erik Brännström med i laget igen. Men konkurrensen har hårdnat på backsidan i och med att Mikko Lehtonen har anslutit och ingen kan strängt taget känna sig säker på en plats.

— Jag tycker att det är riktigt roligt med den tuffa konkurrensen. Kul att få tävla lite, säger Brännström, som var han än har dragit fram i hockeysverige den här säsongen har fått både motståndare och experter att häpna.

— Jo, jag känner att det har gått rätt bra. Jag började bra i J20 och sedan när jag fick chansen i A-laget har det rullat på. Jag och (Andreas) Borgman har spelat bra tillsammans.

Har det gått bättre än väntat?

— Ja, jag trodde väl inte att jag skulle spela 30 matcher eller mer redan den här säsongen.

Mot Örebro gör han just 30:e matchen. Ett mål och fem målgivande passningar är hans poängfacit hittills.

— Men nu måste vi börja spela vårt spel igen, konstaterar backtalangen efter två raka nollpoängare efter landslagsuppehållet.

Tränaren Johan Lindbom är inne på samma linje.

— Vi har åkt på två tuffa förluster, har inte varit utspelade på något sätt men har inte varit nöjda med att göra grundjobbet. Killarna vill väldigt mycket men det blir inte bra när man tullar på det hårda jobbet, säger HV-tränaren.

Tillbaka till grunderna är det alltså som gäller för HV, som får klara sig utan ett gäng spelare.

— Lawrence Pilut åkte på en hjärnskakning så han kommer att vara borta minst en vecka. ”PW” (Fredrik Pettersson-Wentzel) var lite förkyld så vi får se om han kan vara med men Linus (Söderström) är okej igen så vi har målvakt, säger Lindbom.

Något nytt om Anton Bengtsson?

— Undersökningen visade att det inte var något mer än ledbandet i alla fall så det handlar kanske om två–tre veckor i hans fall.

Och Chris Abbott?

— Han kör på is nu och det går framåt men han är inte med mot Örebro.

SHL