Bristen på förskoleplatser i just Huskvarna är så akut att kommunens planerare är rädda för att barnfamiljer inte vill flytta dit. Och det kan i sin tur påverka planerna för nya bostadsområden där.

Det är motiveringen till att kommunen nu vill bygga en ny förskola på ett grönområde vid Folkets park. Kommunen har också köpt in en liten bit mark av Folkets park, cirka 1 500 kvadratmeter. Det gör att barnens förskolegård blir större.

Annons

En annan orsak till att en ny förskola ska byggas just här beror på att man inte har lyckats hitta någon annan plats i Huskvarna att bygga en ny förskola på.

Själva förskolan ska byggas i vinkel och den får träfasader och grönt tak med växter på. De gamla ekarna som kommer att finns i förskolans utemiljö är i bra skick och ska vara kvar.

Den nya förskolans personal får p–platser vid Fackelgatan och där blir det också platser för föräldrar som hämtar och lämnar sina barn. På den norra delen av Fackelgatan kommer det att finnas kvar allmänna p–platser.

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden förväntas godkänna detaljplanen för den nya förskolan på sitt sammanträde den 18 januari. Blir det klarsignal för byggstart skickas planen först ut för samråd.

LÄS MER: Här är listan på var det finnas lediga förskoleplatser – och där det inte finns några

LÄS MER: Kungsängen får en ny förskola

LÄS MER: ” Vi känner oss bortprioriterade”