Efter birdie på tian och tolvan stod Henrik Stenson inför en ny birdiechans på hål 13 i andra rundan av årets sista golfmajor, British Open.

Men den gången gick det inte som han ville.

Bollen snurrade i och ur koppen och stjärnan tvingades notera par – och sedan följde han upp med en bogey på hål 14.

– Det kändes som: i med den och vi skulle vara fem under totalt om vi skulle kunna avsluta på par. Eller något bättre, då hade vi kunnat sluta på fem, sex under om det gått ens väg. Nu slutade vi tre under och det känns lite som att man tappade "monemtum" där, säger han.

"Koppsnurr"

Efter bogeyn gjorde Stenson par på fredagens återstående fyra hål, men det som satt kvar – förutom en del smärta i vänster knä – var just koppsnurren på 13:e hålet och utslaget på hålet efter som hamnade i "höet".

– Koppsnurr i och par på nästa eller koppsnurr ur och bogey på nästa – det blir nästan två slags skillnad på de hålen och det var de två jag gärna hade haft med mig för att ligga lite mer runt topp tio-strecket och lura i stället, säger han.

I stället är Henrik Stenson – precis som Alex Norén – fem slag efter ledarduon JB Holmes, USA, och irländaren Shane Lowry som båda är åtta under par.

Björk missade

För Jönköpingsgolfaren Alexander Björk, med Sand Golf Club som hemmabana, är dock British Open över för den här gången. 29-åringen var totalt fem över par och missade "cutten" för tredje året i rad.

Annons

– Det är klart man är besviken, det är man alltid när man missar "cutten" och det spelar inte så stor roll om det är en major eller en vanlig tävling, säger han.

För Björk väntar nu tre veckor hemma i Sverige innan han tar tag i höstsäsongen och jakten på en plats i Europatourens finalspel.

– Det är elva raka tävlingar innan finalspelet, jag kanske inte spelar alla men säkert nio eller tio av dem, säger han.

Anders Wallin/TT

Relaterat: Björk långt efter i British Open: ”Puttern ska vara glad att den är i ett stycke”
Relaterat: Björk inför British Open: ”Förhoppningsvis blivit mer van”