Finakademien slog upp portarna i mars 2016. Man flyttade då från en adress Huskvarna för att komma närmare händelsernas centrum.

– I början var kundflödet mycket större än i Huskvarna. Så det var bara positivt. Men allt eftersom har det sjunkit och nu när det väntas bli en byggarbetsplats med baracker på torget utanför känner jag att det är bättre att stänga, säger Annika Törnqvist.

Bygget i fråga är förstås höghushotellet, vilket redan har satt igång.

– De som har haft butiker här en längre tid berättar att kommersen har blivit sämre och sämre på Tändsticksområdet i takt med att A6 och Atollen tar expanderar. Sen har vi ju problemet med parkeringarna, det finns några, men de lägger byggarbetarna beslag på snart, säger Annika Törnqvist.

Under tiden JP är på besök är det en rad kunder som hinner beklaga att butiken upphör. Däribland Lina Junvik:

– Det är alltid en fröjd att gå in här, utbudet är utsökt. Känns jättetråkigt att den försvinner, tycker hon.

– Det finns de som tror att det kommer bli jättebra om tre år när höghushotellet är klart, men jag klarar inte av att vänta så länge. Det är hyra och försäkringar och allt möjligt som ska betalas och jag vill inte ta lån för det, säger Annika Törnqvist.

Och eventuell kompensation från kommunen under tiden det byggs… ?

Annons

– Vi har bett om det, men ingenting har hänt.

Men Finakademien försvinner inte helt?

– Nej, näthandeln fortsätter jag med och jag tittar mig omkring efter en annan lokal, inte här på Tändsticksområdet alltså…