Malin Cederwall har haft butiken Modelinn med tre anställda i 18 år och säljer främst dam- och herrkläder. Det var mer än tio år sedan butiken drabbades av ett inbrott men under fredagsmorgonen slog tjuvar till.

— Det är svårt att ta in direkt när man blir väckt. Och en värre blev det när man såg hur mycket som var stulet. Tjuvarna hade på något sätt gjort ett hål i en av väggarna till lagret, säger Malin Cederwall.

— Det måste ha gått väldigt snabbt.

Flera hyllor gapar tomma vid herrjeansen.

— Jeansen kostar ungefär 700 kronor i genomsnitt och jag uppskattar att det som är borta är värt ungefär 100 000 kronor, säger Malin Cederwall.

Inbrottet var till synes välplanerat. Gärningsmännen verkar ha gått raka vägen från lagret till jeansen och sedan tagit butikens apparat för avlarmning.

— Det är tur jag har två, allt vi har här inne är ju larmat, säger Malin Cedervall.

— Man funderar över vem det är man hjälp och varit trevlig mot, säger en anställd som syftar på att tjuvarna kan ha varit inne och rekognoserat i butiken innan stöldkuppen.

Beställa nya varor

Malin Cedervall har ingenting att säga om att det kan ha varit en kommunikationsmiss mellan vaktbolaget och polisen.

— Nej, en polispatrull var ju i närheten så det gick ju ganska snabbt ändå. Mitt fokus nu blir att försöka reda ut allt och beställa nya varor efter hand. Det heter ju att gilla läget, men det är svårt en sådan här dag.

På fredagsmorgonen hade polisen inte så mycket spår efter tjuvarna. Men det finns övervakningskameror i butiken som gärningsmännen kan ha fångats på.

Läs mer: TV: Så slog tjuvarna till mot VIP

Läs mer: Tjuvar tog sig in genom vägg