Relaterat: Tekniska kontoret: Korna kan få beta i Posses park
Relaterat: Ny värmebölja kopplar grepp – kan bli 30 grader i helgen, enligt SMHI
Relaterat: ”Torkan kan bli väldigt tråkig för både människor och djur”
Relaterat: De vädjar till alla markägare i hela Jönköpings län: Låt bönderna få er skörd

– Vi avslutar alla aktiviteter och kampanjer på utländskt kött så fort det är möjligt för att driva aktiviteterna för svenskt kött för att få upp försäljningsvolymen, säger Mats Sjödahl, vice VD och inköpsdirektör på City Gross, till Land Lantbruk.

Det är inte känt om fler butiksjättar i Jönköpings kommun väljer att göra samma sak. Beskedet har dock tagits av allt fler lokala butiker runt om i Sverige på grund av den kris svenska bönder just nu upplever.

Många bönder tvingas till slakt i förtid för att verksamheten slås ut av värmen. Torkan har lett till foderbrist som i sin tur gör att slaktköerna ökar. För att få avsättning av svenskt kött måste konsumtionen därför öka.

Det är alltså av den anledningen City Gross nu vidtar åtgärder i sina butiker. City Gross kommer även att utöka sin kampanj för att få fler kunder att köpa svenskt kött. Det kommer pågå så länge som "situationen är som den är".

– Vi tar situationen på största allvar och vill fortsätta, precis som vi gjort i 25 år, med att stötta de svenska bönderna på alla sätt som vi kan, säger Mats Sjödahl.