När sporthallen i Huskvarna står färdig kommer lokalen vara anpassad för skolidrott och gymnastik. Det blir en fullstor hall som är förlängd med cirka 12 meter.

— Förlängningen är avskild med en låsbar vägg. Bakom väggen finns specialredskap för truppgymnastik och simhopp, säger Anette Lilja som är kassör och ledare i Huskvarnas gymnastikförening.

Hon förklarar att den förlängda delen inte är öppen för skolan eller vanlig träning, utan bara för gymnastikföreningarna i Jönköpings kommun.

Hissas ner

När gymnasterna ska använda hallen öppnas väggen upp, tumblinggolvet hissas ner och övriga redskap tas fram ifrån förrådet och placeras ut.

— Vi sparar tid eftersom det annars tar en halvtimme att plocka fram redskap och en halvtimme att lämna tillbaka dem.

Annons

Framförallt kan gymnasterna träna på moment som de fick åka till Växjö för att träna på tidigare.

— I den nya hallen kommer det finnas plats för ansats, trampoliner, torrsvikter, MD-gropar och kanske även en skumgrop.

Fler kommer kunna träna samtidigt och klubben hoppas på fler träningstider och fler nya ledare. Det kommer i sin tur ge gymnastikföreningen ett lyft, i dubbel bemärkelse, spår Anette Lilja:

— Vi har 230 medlemmar i dag och 250 som står i kö för medlemskap. När vi får en riktig träningshall tror jag att klubben kommer få uppemot 1 000 medlemmar.

Förändrar ingångar

Om ett år ska ombyggnationen vara klar, enligt Peter Hagström, som är enhetschef för anläggningar i östra sidan av Jönköpings kommun.

Markarbetet har förberetts och under vecka 40 kommer pålning till grunden att påbörjas.

— Det kommer förändra vissa ingångar till gamla idrottshallen, säger Peter Hagström.

Gymnastikföreningen följer byggnationen med stor förväntan.

— Jag har jobbat med den här frågan i nio år. Nu när jag ser att det har börjat med arbetet ser jag för första gången att det är på riktigt - inte bara på pappret, säger Anette Lilja.