18–årige Cajsa Elm har haft en händelserik säsong. Under säsongen bidrog hon starkt till att JIK klarade sig kvar i Sveriges högsta division SSL. Det följdes upp med en plats i den svenska U19–truppen som ska spela VM 2–6 maj i schweiziska St. Gallen. Och i helgen utsågs hon till Årets Rookie av Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan.

Motiveringen lyder: "Trots sin unga ålder lyckades den här 18–åringen ta superligan med storm under debutsäsongen. Hennes enorma blick för spelet och ständiga vilja att utvecklas har redan gjort henne till en ledande spelare i Jönköping och bidrog till att laget kunde klara sig kvar i SSL."

– Jättekul! Och överraskande. Det är det spontana. Det gick ju väldigt bra både för mig och laget i början av säsongen och då kände jag att det kanske fanns en chans på det här. Sen fick jag min skada, men annars har jag gjort en jämn säsong, säger Cajsa Elm till Innebandymagazinet.

Cajsas sitter på ett utgående kontrakt med JIK. Den 12 april var hennes framtid i klubben fortfarande osäker.

– Ingenting är klart inför nästa säsong, sa hon till JP då.

Men en lagkamrats uttagning till A–landslaget kanske har öppnat dörren för en fortsättning.

Annons

– Nu när jag sett att Gabriella Strandberg i mitt lag blir uttagen till A–landslaget så känner jag ju också att det är möjligt. Man ser att det går, och det skulle vara jättehäftigt och roligt att representera A–landslaget. Men man får ta en sak i taget nu, närmast är VM det stora målet, säger Cajsa Elm till Innebandymagazinet.

Innebandymagazinet och Föreningen Svenska Superligan har tidigare utsett JIK–herrarnas Niklas Pålsson till årets ledare. Det är sedan tidigare klart att Pålsson lämnar tränaruppdraget i JIK, han ersätts av Jakob Olofsson Adelin som var assisterande tränare den gångna säsongen.

JIK:s ordförande Dan Nordlöf ser utmärkelserna som ett fint betyg på klubbens arbete.

– En otrolig bedrift av två mycket duktiga företrädare för JIK och ytterligare kvitton på att vår verksamhet är en bra arena för de som vill utvecklas, både som spelare och ledare, säger Dan Nordlöf i ett pressmeddelande.

Relaterat: JIK-stjärnan klar för VM – nu jagar hon guld
Relaterat: Pålsson utsedd till årets tränare