Damernas Europatour har, inte så dumt med tanke på vädret, flyttat till Australien för ett par tävlingar. Och för Cajsa Persson har andra säsongen på den här nivån börjat bra.

Efter klarat kval och en slutlig delad 46:e plats i förra tävlingen, Ladies Classic i Bonville, blev det nu en fin 13:e plats för JGK-spelaren som efter ett ”läroår” i fjol nu känner sig redo att konkurrera på allvar.

Annons

I New South Wales Open på Coffs Harbour GC inledde Cajsa stabilt med tre rundor på par, 71 slag. Och avslutade alltså sedan starkt, fyra under par på rundan betydde alltså fyra under totalt och avancemang till den 13:e plats hon delade med bland annat landsmaninnan Jenny Haglund från Sölvesborg.

Vann tävlingen gjorde Meghan Mclaren, England, som nu tog sin första ET-seger på -10 totalt. Bästa svenska blev Camilla Lennarth, Fågelbro GC, som med -7 delade femte platsen.

Isabergs Lina Boqvist hade det tungt, missade kvalgränsen efter +11 på de båda inledande rundorna.

Den här tävlingen hörde inte till de mest penningstarka, men Cajsas placering gav ändå ett tillskott på runt 11 000 kronor att lägga till de drygt 7 500 hon spelade in förra tävlingen. I fjol blev det totalt cirka 170 000 kronor i prispengar för JGK-spelaren.

Nästa stopp på damernas Europatour blir i Kapstaden, där man gör upp i Investec SA Women´s Open med start på torsdag. Där finns bland annat både Cajsa Persson och Lina Boqvist med i startfältet på jakt efter nya viktiga rankingpoäng.