Medan hans lagkamrater i J-Södra hade semester var Anton Cajtoft på EM-uppladdning med den svenska U21-truppen. Nu är J-Södra i på ett miniträningsläger i Danmark och Anton Cajtoft i polska Lublin. Något han absolut inte har något emot.

— Det är väldigt bra här. Bra hotell, bra träningsplaner och så vidare, säger han till JP-sporten.

När tidningen får tag i EM-målvakten har han vilat lite efter söndagens träning. Sedan väntar förmodligen lite tittande på VM-krönikor.

— Jag och min rumskamrat (backen Joakim Nilsson) har kollat på en hel del mästerskapskrönikor här nere. Vi började med VM 98 och har precis sett klart VM 2010 nu.

Har ni hoppat över VM 94-krönikan?

— Haha! Jag har inte så mycket minnen därifrån. Mitt första minne från ett VM är från 2002. Men vi får nog kolla på 94-krönikan sen.

Förutom match, träning eller tv-tittande är det häng i uppehåhttp://nparkiv.hallpressen.se:8080/opencontent/objects/6a9f2845-2efc-41b3-a4de-df7f8b82294cllsrummet som gäller. Och är det kanske just de där aktiviteterna utanför planen som kan bli nyckeln för det svenska laget under mästerskapet?

När Sveriges U21 vann EM-guld 2015 var det ju sammanhållningen i truppen som hölls fram som en väldigt stor anledning till succén.

— Jag var ju inte med då, men jag skulle absolut säga att vi trivs väldigt bra med varandra. Några som var med då är ju med nu också och de säger att det är en liknande känsla i laget nu som vid guldet.

Annons

Sverige spelade 0-0 mot England i den första matchen. En poäng mot England borde kanske de svenska spelarna ha varit nöjda med. Men inte årets EM-trupp.

— En pinne mot England är absolut okej, men känslan när vi klev av planen var att vi ville ha alla tre.

Du håller nollan i din första EM-match, vad säger du om din insats?

— Jag är nöjd, kul att få chansen från start i ett mästerskap. Jag tycker också att försvarsspelet överlag var väldigt bra.

Anton Cajtofts resa mot den där startplatsen i EM-premiären skiljer sig en hel del från de flesta andras.

Han hade bara spelat nio seniormatcher på 14 månader när han blev uttagen.

— När jag var skadad var ju det här någonting som man hade som mål, att få komma med till EM. Jag jobbade hårt för det och hade vissa målbilder i huvudet som jag jobbade med på gymmet. Klart att det var jättekul att bli uttagen och sen att få starta i premiären med, det var verkligen roligt.

Under måndagen väntar nästa gruppspelsmatch. Då står arrangörslandet Polen för motståndet.

— Nu fick ju Polen en gratisbiljett till EM för att de arrangerar mästerskapet, men alla lag här har kvalitéer, så är det bara.

Kommer vi att få se dig mellan stolparna i matchen mot Polen också?

— Det bestämmer Håkan (förbundskapten). Vi har laguttagning imorgon (måndag) så vi har inte fått några besked än.