Den 8 maj rapporterade FotbollDirekt att den förre J-Södra–försvararen André Calisir var aktuell för spel i Armeniens landslag.

Nu rapporterar Sportbladet att Calisir blivit uttagen till landslagets matcher mot Malta den 29 maj och Moldavien den 4 juni.

– Det är jätteroligt. Bara att få representera Armenien vore häftigt, säger André Calisir till Sportbladet.

När beskedet kommer har Calisir ännu inte hunnit prata med klubben om uttagningen. Och faktum är att IFK Göteborg kan stoppa hans deltagande i landskamperna.

– Vi får se, vi får ta det ett steg i taget. Jag får lyssna på klubben och ha ett bra snack och jag vill inte ta ut något i förskott. Vi får se om jag ens får åka dit...

Samlingen för Armeniens landslag startar den 23 maj. Den 24 maj spelar IFK Göteborg match mot Djurgården och den 27 maj väntar Gif Sundsvall – två matcher som den hyllade mittbacken i så fall skulle missa.

– När de har samling är det inte under officiella Fifa-dagar. Från den 28 maj måste vi släppa spelarna, säger Mats Gren till Sportbladet.

Annons

– Det är alltid roligt att spelarna blir uttagna i landslag. Men jag har inte hunnit tala med André ännu. Vi får titta på det.

Fotnot: JP-sporten har sökt Calisir utan att lyckas.