Tävlingen avgjordes i trakterna runt Karlshamn och lockade cirka 130 startande.

Lekerydsbon Calle Carlberg, som tävlar för Nässjö MK, ledde cupen i klassen ungdomsrally inför denna tävling och behövde ta sig i mål som minst trea för att försvara cupledningen.

Blekingevägarna är roliga men luriga, det svänger hela tiden och är fullt med sten i kanterna. Efter lite taktikdiskussioner valde Calle ändå att köra på i sitt vanliga tempo på två första sträckorna och var då snabbaste VOC/GrF drygt tolv sekunder före närmaste senior.

När regnet slog till och gjorde SS3 och SS4 glashala fick Calle stallorder av kartläsande pappa Torbjörn att slå av lite på takten och ta bilen hel i mål utan att riskera något då cupsegern låg så nära inom räckhåll.

Hela teamet fick sedan hålla andan i väntan på en korrigering av sträcktid på SS3 där Calle fått stanna och kolla att en annan tävlande som åkt av var ok.

När tiden blev rättad var klassvinsten i Rally Blekinge klar och teamet, som förutom Calle med kartläsare Torbjörn Carlberg består av mekanikerna Jane Carlberg och Mats Lindqvist, kunde fira både cupseger i SSRC samt förstaplats i ungdomsklassen i Smålands-DM.