LÄS MER: Vännerna: ”Tankarna går till hans familj”

LÄS MER: Hur minns du Calle Wisborg?

Calle Wisborg avled på lördagsmorgonen i Gränna – mitt i sin gärning.

Han började sin karriär redan i tonåren som musiker. Därefter gled Wisborg allt mer över till att bli musikproducent och arrangör av konserter. Han blev både känd och beundrad för ett enormt kontaktnät bland artister i Sverige och världen.

Calle Wisborg var också en av de centrala personerna i Grännas rika nöjes- och turistliv, bland annat i Sommarkväll i Gränna hamn som arrangerats av föreningar i Gränna tillsammans med Hallpressen. Det fanns ingen gräns för Wisborgs idérikedom.

I och med Calle Wisborgs stora engagemang för turistmagneten Gränna, och ett stort arbete i mycket annat i trakten, var han också en mycket betydelsefull person för hela Jönköpings kommun och länet.

Annons

Wisborg var inte bara beundrad lokalt. Artisterna han bokade gillade värmen och yrkesskickligheten de mötte.

– Jättetrevlig. Calle är ordentlig, all teknik fungerar och det blir inget strul. Vi har jobbat mycket ihop, ända sedan slutet av 1970-talet med Eldkvarn, sade Plura Jonsson, artist och matlagningsprofil, i samband med att Calle Wisborg korades till Månadens Jönköpingsbo av JP i juni 2014.

Calle Wisborgs sista projekt kom att bli "After Work med Håkan Eng", som enligt planerna ska ha premiär på Hallpressens sajter på fredag. Hur det blir med detta är oklart.

– Vi tänker inte på det dessa sorgens dagar, säger Mats Ottosson, ansvarig utgivare på Hallpressen. Nu går våra tankar helt till Calles fru och son samt hela hans stora familj i Gränna. Detta är en stor tragedi.

Lördagskvällens finalföreställning av Grennarevyn ställdes in.

FOTNOT: Se inslaget ovan med Calle Wisborg, hur han arbetade, hans glädje och betydelsen för Gränna.