Camilla Danielsson och hennes föräldrar flyttade till Jönköping från Habo när hon var 13 år gammal. Efter högstadiet och gymnasiet kände hon en stor osäkerhet över vad hon ville göra i framtiden. Först gjorde hon några år som student i Lund där hon läste svenska samt kommunikation och marknadsföring. Hon tog även en del kurser vid sidan om.

Profilen: Camilla Danielsson

Ålder: fyllde 40 i söndags.

Gör: Marknads- och kommunikationschef på Elmia.

Bor: Bymarken.

Fam..

Profilen: Camilla Danielsson

Ålder: fyllde 40 i söndags.

Gör: Marknads- och kommunikationschef på Elmia.

Bor: Bymarken.

Famil: Man vid namn Emil och Cesar, 11 år och Livia, 8 år.

Intressen: Träning, hälsa, mat och musik.

Läser: Mest deckare. Men just nu boken ”Helvetet inifrån” om en avhoppad Hells Angels-medlem.

Lyssnar på: Väldigt mycket blandat. Favoriten är Bo Kaspers orkester.

Ser på tv: Nyheter.

Drömmer om: Ett hus vid havet.

– Jag är inte någon överambitiös person, men många skulle nog beskriva mig som en effektiv person. Jag läste psykologi och beteendevetenskap vid sidan om, säger Camilla.

Sedan bar det vidare mot Stockholm. Camillas man som då var hennes pojkvän jobbade mycket i Stockholm så Camilla började se möjligheter att flytta dit. Så under den senare delen av 90-talet spenderade hon i huvudstaden där hon läste till gymnasielärare.

– Jag hade nog en osäkerhet om vad jag ville göra och vad jag ville bli. Då tänkte jag att pedagogik är alltid bra oavsett vad man ska göra och det har jag jättemycket nytta av nu när jag leder människor, säger hon.

Att leda människor är något hon är van vid. År 2000 var hon med och startade John Bauer-gymnasiet i Jönköping.

– Där var det jättemånga utmaningar. Det fanns en politisk majoritet i Jönköping som var mot friskolor. Efter jättemånga turer fick vi tillstånd att starta strax innan midsommar. I augusti kunde vi starta skolan med nästan 100 elever. Det var en fantastisk resa, att växa från en skola till 21 när jag slutade.

Men den fantastiska resan fick ett tråkigt slut när det danska riskkapitalistföretaget Axcel beslutade att lägga ner JB-gymnasiet i Jönköping efter en konkurs.

– Jag hade lämnat företaget ett bra tag innan. Men det är klart att det kändes i mitt JB-hjärta. Det var jättetråkigt för eleverna och lärarna runt om i Sverige som la ner så mycket engagemang i detta.

Annons

Flera av skolorna som Camilla var med och startade lever kvar än idag men med andra ägare. Efter nästan tio år i utbildningsbranschen med en avstickare till Friskis & Svettis som verksamhetschef ville hon prova något nytt. Det blev drygt 2,5 år som kommunikationschef på polisen.

– Polisen ville ha ett par nya ögon att se på deras organisation. Jag hade ett tydligt uppdrag att utveckla kommunikationsfrågorna, säger hon.

Camilla berättar att hon gärna hade velat jobba kvar på polisen och att hon inte riktigt kände sig färdig där. Men i januari nästa år kommer polisen gå igenom en stor omorganisation vilket innebär att hon antingen skulle få dagspendla till Linköping eller veckopendla till Stockholm.

– Jag och min familj trivs väldigt bra i Jönköping och att pendla var jag inte så sugen på. Det gjorde att jag började blicka utåt, säger hon.

Samtidigt dök då möjligheten upp att bli marknads- och kommunikationschef på Elmia.

– Jag har alltid tyckt att det är ett spännande företag och det här var ett väldigt spännande jobb som dök upp. Den här typen av jobb växer inte på träd och jag kan utgå från där jag och familjen bor, säger hon.

Tidigare har inte Elmia haft någon samordnad marknads- och kommunikationsavdelning. Det området har skett separat för varje mässa som arrangerats.

– Det som lockade med Elmia var dels utvecklingsbitarna. Men också att företagets kärna är möten och möten är kommunikation. Och att få ägna hela min tid åt det är det mest optimala man kan vara med om som kommunikationschef.

Nu är det bland annat Camillas jobb att se till att företaget slipper uppfinna hjulet varje gång, menar hon. Hon har med sig från sina tidigare jobb att gå från ett läge till ett annat. Det har hon och Elmia verkligen nytta av nu.

– Elmia vill utvecklas och ta nästa steg och det finns en ryggrad som är väldigt stark. Men resan dit kan vara lite knölig och jobbig. Man ska inte vara naiv och tro att allt är så lätt, säger hon.