LÄS MER: Han ska ena moderaterna

Carin Berggren skriver i ett öppet brev att hon börjar en ny anställning efter sommaren, vilket innebär att hon slutar som kommunalråd.

”Detta är helt och hållet ett eget beslut och baseras inte på att jag är tvingad eller uppmuntrad att avsluta mitt förtroendeuppdrag”, skriver Carin Berggren i ett öppet brev.

Hon uppger att det finns en grupp inom Moderaterna i Jönköpings kommun som inte har accepterat demokratiskt fattade val av personer på olika uppdrag.

”Delar av "min" Kommunfullmäktigegrupp har sedan valet aktivt motarbetat mig och flera andra partikamrater med förtroendeuppdrag”, skriver hon.

Annons

Hon nämner att det i Moderaterna i Jönköping har funnits djupa sprickor med tillhörande mobbning och utfrysning av vissa förtroendevalda i hennes närhet.

”Detta är något jag inte kan acceptera, ej heller verka i ett sådant osunt klimat. För mig värdesätter jag min familj och mina vänner mycket mer än destruktiva maktkamper, sabotage och ointresse av att driva de politiska frågorna. För mig är politik att vilja bidra och förbättra, inte att ha egna agendor, bedriva smutskampanjer, förtal och söka försörjning på sina politiska uppdrag till vilket pris som helst. Jag är nöjd med mitt utförda arbete trots alla motsättningar. Att leda en kommun i minoritet med en allians bestående av tre mindre partier är inte enkelt för någon. Att inte kunna driva sitt partis politik rakt av utan att försöka hitta gemensamma lösningar är inte heller alltid lätt”, skriver Carin Berggren.

Hon påpekar att det givetvis finns belackare som efter hennes beslut både jublar och anser att de fått sin vilja igenom.

”Jag vill tacka alla moderata väljare som kryssade in mig i alla tre valkretsar och detta var jag den enda moderata politikern som lyckades med. Tiden som kommunalråd har varit lärorika, inspirerande, spännande och tidskrävande. Alla besök i olika verksamheter och på företagen i vår kommun har varit otroligt givande och intressanta!”

Carin Berggren uppger att hon har kvar sina moderata värderingar, men att hon inte sympatisera med det osunda klimat som råder hos moderaterna i Jönköpings kommun.

”Jag har gjort det jag har kunnat och tackar nu för mig”.

LÄS MER: Moderaterna inte överens om kulturhuvudstadsmålet

Fotnot: Inom kort kan du läsa en längre intervju med Carin Berggren om hennes beslut.