Det var en enig stämma på Tillandzgården i Rogberga som klubbade nomineringskommitténs förslag som av de egna bedöms som en bra mix av erfarenhet och förnyelse.

Kommunstyrelsens ordförande, Ann-Marie Nilsson, hamnade inte helt oväntat på en förstaplats, och därefter Anders Samuelsson. Lena Sumedrea är alltså ny kvinna i toppen på listan. Hon har arbetat politiskt i fem år och brinner för arbetsmarknads- och integrationsfrågor.

Partiets seniorer

Ingegerd Hugosson från Taberg är med sina 70 år en av partiets seniorer och sitter för närvarande i kommunens äldrenämnd.

— Jag brinner verkligen för äldrefrågor, men även sociala frågor ligger mig varmt om hjärtat, säger Ingegerd Hugosson i ett pressmeddelande. Hon står på femte plats.

CUF har tagit sig in på en fjärdeplats på kommunlistan med Axel Lindqvist, 20-årig snickare från Ölmstad. Han tycker miljö och säkerhet är viktigt och skulle vilja driva de frågorna i Jönköpings kommun.

— Jag är oerhört glad att ha fått medlemmarnas förtroende att stå på fjärde plats inför valet. Det ska bli otroligt roligt att tillsammans med Centerpartiet jobba för en mer hållbar kommun.