Tio mål på 26 spelade matcher blev det i Södra-tröjan. En lyckad utlåning och ett bra klubbval av anfallaren, skulle det visa sig.

Det kunde nämligen ha blivit något helt annat, det berättar Cibicki i podden Blått Snack.

— Jag hade tre polska lag som också ville ha mig. Pappa tänkte: Fan, det är bättre att gå till en polsk klubb. Wisla Krakow var jätteintresserade. Men, vad skulle jag där att göra. Va fan, vem tittar på polska ligan? Ääähhh… Det fick bli allsvenskan. Men nu är han nöjd.

Annons

Pawel Cibicki är tillbaka i Malmö och den regerande mästaren återsamlades efter juluppehållet på måndagen.

— Det är roligt att vara tillbaka. Det är här jag hör hemma. Så enkelt är det. 2016 är bortglömt nu, säger anfallaren i en intervju med Sydsvenskan.

Flytten till Jönköping är han väldigt nöjd med.

— Flytten gav mig jättemycket. Jag fick 25 matcher som startspelare. Det var det jag sökte när jag stack. Sen att det gick så bra, det trodde jag inte det skulle göra. Men nu är det historia, nu börjar man på noll.

Sedan förra säsongen har Malmö FF bytt tränare. Trots SM-guldet fick Allan Kuhn lämna klubben - ersatte gjorde Magnus Pehrsson, senast förbundskapten i Estland.

För Cibickis del känns det positivt med en ny tränare - det blir en nystart för allihop, menar anfallaren.

— Exakt. Så känns det för mig. Och han har säkert koll på vad jag gjort i Jönköping och vad alla andra gjort. Det känns bra. Jag har redan bevisat rätt mycket vad jag går för. Kommer hem med en annan status nu. Men det är samtidigt historia. Jag ska prestera bättre, bevisa på nytt att jag håller måttet, sen är det upp till tränaren om han spelar mig, säger Pawel Cibicki.