Club 40 är ett koncept som finns på flera ställen i Sverige och tidigare fanns här i Jönköping. Tanken är att det ska vara en högre medelålder på kvällarna så att de runt 40 och över ska kunna gå ut och främst träffa folk i liknande ålder.

— Grejen med hela arrangemanget är att man ska ha någonstans att gå ut när man blir äldre. Annars arrangeras det mest för yngre. Och man kanske inte vill träffa på barnen i baren så att säga, säger Ullis Andersson från arrangören Pigalle Evenemang.

Efter ett par år utan lämplig lokal har arrangemanget nu valt att sätta igång igen. Den här gången blir det Glädje som gäller.

— Det har varit en stor efterfrågan på Club 40 i Jönköping, men vi har väl känt att vi inte har hittat en bra lokal, men nu har vi gjort det i och med Glädje. Vi kommer att prova ett par gånger under hösten och ser om det slår väl ut, om det gör det så kanske vi kan göra det oftare framöver. Vi märker ju att behovet finns, säger Ullis Andersson.

Under kvällen kommer de att köra två dansgolv - ett med äldre musik och ett med nyare musik. Första kvällen blir 20 oktober och den andra kvällen blir 17 november. Åldersgräns är - namnet till trots - 35 år.