Som sexåring framträdde han med sång till tvåradigt dragspel och fortsatte senare som klarinettist i Huskvarna scoutkårs musikkår.

Den första skivan spelade han in 1943, den andra 1995 och den tredje 2012 i studion hemma hos pianisten Christer Möller.

Vid 16–17-årsåldern började han att spela tillsammans med gitarristen Sture Dahlström. Senare tillkom även pianisten Arne Gunnarsson.

Annons

Tillsammans bildade de sin första orkester under namnet The Black Band. Med varierande sammansättningar spelade Conrad Sandberg under en följd av år i folkparker och andra nöjesanläggningar och gästspelade även framgångsrikt i Norge. Under en period var han medlem av Fredsklockorna från Nässjö. 

Det var någonstans här som han fick smeknamnet Conny Rich. Som musiker ansågs Sandberg allt för ordinärt som efternamn. I stället blev det Conny som han alltid kallades av de närmsta och Rick som hämtats från andranamnet Richard.

Fram till ett par år sedan spelade Conrad Sandberg klarinett och saxofon i Spelmanspojkarna.

Parallellt med musikkarriären arbetade Conrad Sandberg som fotograf.

Fotofirman, som de första åren låg på Jönköpingsvägen, öppnades 1950. Sedan blev det lokaler i Rosenhuset och i början på 1970-talet flyttade de till Öxnehaga med ateljén.

2008 gav han och sonen Jonny ut en bok där de delar med sig av sin bildskatt.

Ungefär samtidigt hade Länsmuseet i Jönköping en fotoutställning med Connys och Jonnys bilder som förlängdes eftersom intresset var så stort.

2010 fick han utmärkelsen årets Huskvarnabo.