Lokalerna, som tidigare hyste vinotek med tapasbar, blir nu en liten bar med annorlunda miljö, goda öl och bistromat. Viner kommer självklart också serveras, de nya ägarna har köpt med ”vinerierna”, alltså vinautomaterna från Vinoteket, men atmosfären som man vill gå ut med är lite mer ”laid back”.

— Vi vill erbjuda ett lugnare ställe som man kan komma in till för att bara ta en öl eller en drink. Och blir man hungrig, ja, då erbjuder vi vällagade rätter från grunden, säger Elias.

På menyn finns bland annat hamburgare, pasta och stenugnspizza, allt tillagat från grunden med fina råvaror.

Annons

Copperfield´'s klingar brittiskt. Blir det en satsning åt det hållet?

— Ja, och vi kommer att satsa på roliga ölsorter, men vi vill inte kalla det för en pub. Vi vill vara det mysiga lilla stället där hela familjen kan trivas, säger Elias.

Entréplan kommer att inrymma bardelen med ett 30-tal platser och källarplanet blir matsal.

På väster finns redan en mängd pubar, barer och restauranger. Är ni rädda för konkurrensen?

— Nej, inte ett dugg. Vi känner oss säkra på det vi gör och räds inte den övriga konkurrens, säger Elias.

Copperfield's Kök & Bar smyginvigs torsdagen den 3 mars och allmänheten är välkommen efter klockan 21. Matsalen öppnar sedan dagen efter, på fredagen.

— Sedan kommer vi att ha öppet tisdag till lördag till 01, säger Elias.

Bar