Corroded bildades 2004 i Ånge och släppte sin debutskiva 2009. Sedan dess har de hunnit etablera sig på den svenska hårdrocksscenen med spelningar på exempelvis Sweden Rock Festival, Putte i Parken, Metaltown och Getaway Rock Festival. Nu väntar Jönköping och Denim & Leather.

— För oss känns det jättebra. De är ju rätt heta nu i Sverige med skivsläpp framöver. Det är ett glatt och härligt gäng, säger Joakim "JC" Carlsson från klubben.

Eventuellt skivsläpp kommer senare, men redan nu på fredag - dagen innan spelningen i Jönköping - släpper de sin nya singel "Fall of a nation".

Läs mer: Evergrey till Denim & Leather

Annons

Joakim Carlsson från Denim & Leather berättar att gruppen håller sig i den genre som banden som oftast brukar spela på deras klubb.

— Jag tycker att det är en bra rockig och skitig rock'n'roll blandat med hårdrock, säger han och fortsätter:

— Det blir en jäkla rolig och go kväll. De har fått bra betyg där de har varit och spelat senaste tiden och de bjuder alltid på sig själva.

Bandet har bytt ut medlemmar mellan varven och den ende som är kvarvarande från starten är sångaren och gitarristen Jens Westin. Sedan 2008 spelar Bjarne Elvsgård bas och Per Soläng trummor. Den sista delen av Corroded kom in i bandet 2015 och är Tomas Andersson på gitarr och bakgrundssång.

Den här fyrlingen kommer alltså att ställa sig på scen på Fabriken under Denim & Leathers flagg på lördag.

Läs mer: Denim & Leather tillbaka