Bandet från Alingsås bildades så sent som 2015. Det hela började med att Andreas Carlsson flyttade till just Allingsås. Genom en bandkompis fick han kontakt med ett gäng som han började spela med.

— Vi började spela lite country och vi tyckte att det var roligt i jämförelse med den där covergrejen som vi hade kört tidigare. Jag hade skrivit lite låtar och presenterade dem för gänget, sedan dess har det bara fortsatt. Vi har klickat väldigt bra musikaliskt, säger Andreas Carlsson.

När Andreas Carlsson & Moonshine Quartet spelar blir det just de låtarna, men även en del covermaterial.

Annons

— Vi spelar väldigt olika, men det blir en del av de traditionella grejerna som exempelvis Creedence Cleerwater Revival och Bruce Springsteen.

Utöver att de åker runt och spelar som sig själva har de även emellanåt agerat kompband, bland annat åt Nashvillemusikern Richard Mann och Monica Robertson (Alf Robertsons änka). I sommar väntar dock ännu större namn.

— Det var en tillfällighet egentligen. En tjej som har varit och tittat på oss ett par gånger känner arrangören till en cancergala där Doug Seegers och Patrik Isaksson ska spela. De behövde ett husband och vi hade inte svårt att tacka ja till det.

På lördag 10 juni väntar Jönköping för första gången, debuten sker på Dirty Dicks.

— Det ska bli jättekul. Det är alltid roligt att komma till nya ställen och spela, så det ser vi fram emot.