Om du läser i appen, se tv-klippet här.

Redan efter knappa tio minuter spelade tilldömdes IFK en straff efter att Jesper Svensson dragit ner Emil Kujovic. Kujovic stegade själv fram och satte dit straffen, högt upp i nättaket, otagbart för Cajtoft.

J-Södra stod emot bra mot de regerande mästarna. Kort efter att IFK satt sin straff kontrade J-Södra, Efter ett mönsteranfall av Jesper Svensson och Pawel Cibicki. Cibicki serverade bollen till Daryl Smylie, som inte gjorde något misstag och kvitterade till 1-1.

Båda lagen hade sedan chanser till ledningsmål. Närmast för J-Södras del var Dzenis Kozica, även den gången efter ett fint förarbete av Pawel Cibicki.

Annons

J-Södra öppnade andra halvlek starkt, vek inte ner sig och behöll det höga tempot från den första halvleken. När IFK Norrköping fick tag i bollen gick det undan, de ställde om snabbt men J-Södra följde med väl.

Tommy Thelin byttes in när Jesper Svensson gick ut i den 67:e matchminuten. Ytterligare två byten gjordes i den andra halvleken när Pawel Cibicki och Daryl Smylie utgick till förmån för Liridon Silka och Moses Ogbu. J-Södra fortsatte överraska, skapa och visa sig farliga mot den allsvenska konkurrenten som spelade med en mer eller mindre ordinarie startelva den här söndagen på Nya Parken i Norrköping.

Även Anton Cajtoft visade hög klass när han svarade för flera kvalificerade räddningar i den andra halvleken.

J-Södra behövde göra tre mål, en närmst omöjlig uppgift, för att ta sig vidare i cupen. Men J-Södra svarade för en väl genomförd match och fick sig en riktig värdemätare.

J-Södra fortsätter förberedelserna inför den allsvenska säsongen med att träningsspela mot IFK Göteborg på bortaplan på fredag.