Det var i förra veckan som händelsen ska ha inträffat vid busshållplatsen Bivägen vid Vättersnäs. En busschaufför filmade händelsen och kollegan Lars-Gunnar Gustafsson lade upp den på Facebook.

— Vi ville bara visa på de problem vi yrkeschaufförer kan ha, berättar Lars-Gunnar Gustafsson.

Student lyfte bort cyklisten

På filmen som är cirka 6 minuter lång står en cyklist framför en lastbil i en av vägavsmalningarna på Huskvarnavägen vid Vättersnäs. Cyklisten ska enligt Lars-Gunnar Gustafsson ha haft förkörsrätt och mött lastbilen i avsmalningen. I filmen syns och hörs irriterade bilister som vill fram och som försöker få cyklisten att flytta på sig.

Annons

— Det finns en cykelbana men cyklisten valde att köra på vägbanan och kom fort, den här lastbilen uppfattade inte hur fort och åker in i flaskhalsen. Cyklisten har ju rätt enligt lagboken men sunt förnuft säger att det är lättare att lyfta bort cykeln än lastbilen, säger Lars-Gunnar Gustafsson som berättar vad han fått höra om vad som hände efter att filmen slutar.

— Cyklisten stod där i tio minuter, då kom en student som ska till högskolan för en tenta och är förbannad och lyfter bort honom, berättar Lars-Gunnar Gustafsson.

"Skrämmande genomslag"

Med filmen ville Lars-Gunnar Gustafsson belysa besvärliga situationer för yrkesförare men han hade aldrig trott att filmen skulle få en sådan spridning.

— Jag hade först lagt ut det för mina vänner och sen fick jag en förfrågan om jag inte kunde dela den offentligt, säger Lars-Gunnar Gustafsson.

Vid 16-tiden på onsdagen hade filmen fått över två miljoner visningar och delats närmare 30 000 gånger.

— Jag tycker att det är skrämmande vilket genomslag det här har fått. Det är skrämmande om någon till exempel skulle vilja skada någon annan med en sådan här film, hur snabbt det får spridning, säger Lars-Gunnar Gustafsson.