JP har tidigare skrivit att polisens utredning är klar och åklagarna i målet Jessica Andersson och Adam Rullman har uppgett att de har en ganska klar bild av om vad som har hänt kring det misstänkt mordet. En man i 50-årsåldern och en man i 60-årsåldern häktades i november på sannolika skäl misstänkta för mordet. De sitter fortfarande häktade på samma misstankegrad.

Åklagarna bedömer att de kommer att väcka åtal i målet den 21 mars, om inget oförutsett händer.

Är misstanken lika stark mot båda männen?

– Det är sannolikt att båda kommer att åtalas, men vi vill inte uttala oss om misstankegraden är lika stark mot båda männen. Än så länge har inte åtal väckts och då går vi inte in på uppgifter i utredningen, säger Jessica Andersson.

Det har varit avspärrat runt bostaden där den döda mannen hittades.
Foto: Robert Eriksson

Hon vill inte kommentera om misstankegraden mot båda eller någon av dem har försvagats eller förstärkts sedan de häktades i november.

– Det har bedrivits en omfattande polisutredning, men jag kan inte säga om bevisningen har förstärkts eller inte. Vi anser att de ska vara häktade och att det finns tillräckliga skäl att väcka åtal mot dem.

Männen är belagda med restriktioner och får inte ta emot besök eller prata i telefon. Däremot får de se på tv och läsa tidningar.

Annons

Har de misstänkta männen utfört mordet tillsammans?

– Det kommer vi att ta med i gärningsbeskrivningen när åtal väcks, säger Jessica Andersson.

Hon vill inte gå in på om de misstänkta männen kände mordoffret. Enligt uppgifter till JP hittades mannen död i samband med en fest.

Ingen ytterligare person är inblandad i mordet, enligt Jessica Andersson.

– Nej, det är vår bedömning, säger hon.

Bakgrunden är att en man hittades död i en bostad i Tovrida i november i fjol. Enligt uppgifter till JP blev han skjuten i huvudet. Polisen identifierade mannen och underrättade hans anhöriga. Två män i 50- och 60-årsåldern har sedan november suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet. Anhöriga till mannen i 60-årsåldern har sagt att han inte är kapabel till något sådant.