Förra säsongen var Joel Werner med och spelade upp Västerås i hockeyallsvenskan. Länge såg det ut som att backen skulle finnas med på lagets resa i landets näst högsta serie, men i sista stund ratades han av Västerås. Nu är 22-åringen klar för HC Dalen i division 1.

– Som jag förstått det så skulle han få vara kvar. Men sedan tog Västerås in någon annan och då var Joel den sista som fick gå, säger Pelle Gustafsson och fortsätter:

– När besvikelsen lagt sig började han titta på vilka alternativ han hade. Han ville till Dalen, trots att de de andra klubbarna betalar högre löner. Vi är riktigt glada över att få in honom.

Joel Werner har Skövde IK som moderklubb och har även spelat juniorhockey i Skellefteå AIK. På a-lagsnivå har backen spelat i division 1 med Halmstad och Västerås.

Werner beskrivs som en stabil back med styrkorna i defensiven och han blir den sjunde backen att sättas upp på Dalens trupplista.

Därmed finns det rum för Daniel Josefsson, som letar ny klubb efter sin sejour i Vita Hästen.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir. Jag har pratat med Daniel hela sommaren. Han vill kunna spela hockey på heltid och skulle han vilja spela för oss så får vi se om vi kan hitta en lösning, säger Pelle Gustafsson.

Relaterat: Dalens dröm kan krossas – av supportrarna
Relaterat: Två backar klara för HC Dalen – så ser lagbygget ut
Relaterat: Spetsspelare klar för HC Dalen
Relaterat: ’Tuppen’ i lång intervju – berättar om HV71-förslaget och när han eldade upp sitt pojkrum
Relaterat: Dalens poängkung klar för ny klubb