Daniel Rundqvist har arbetat i 27 år på Sveriges Radio, bland annat som nyhetsreporter, programledare och producent, en stor del av tiden som reporter för Ekot i Jönköping. De senaste fyra åren har han varit kanalchef i för P4 Skaraborg.

– Efter många år på Sveriges Radio känns det lockande att få pröva något helt nytt och få vara med i Sveriges Televisions satsning på lokal journalistik. Men det har inte varit något lätt beslut att lämna ett jobb som jag har stortrivts med, och ett Sveriges Radio som är i en spännande utveckling, säger Daniel Rundqvist.

– Samtidigt känner jag en glädje och en stolthet över den utveckling jag sett på P4 Skaraborg, där medarbetarna har kommit långt med att skapa en modern och angelägen radio. Nästa år tas flera nya stora steg i det arbetet, säger Daniel Rundqvist.

Arbetet med att rekrytera hans efterträdare inleds omedelbart.

– Det är tråkigt och synd att Daniel Rundqvist slutar. Han har gjort ett jättebra jobb med P4 Skaraborg och kommer att bli en stor tillgång på sin nya arbetsplats, säger Gunilla Sax, chef för Sveriges Radios område Väst, i ett pressmeddelande.