Jönköpings-Posten

Annons

Dansk-svensk hyllning till legender

Det är snart två år sedan Svend Asmussen gick bort, nästan 101 år gammal. Han var danske violinisten Bjarke Falgrens mentor och beskyddare och donerade arrangemang till påläggskalven.
Toots Thielemans dog för lite mer än två år sedan, 94 år gammal. Han inspirerade svenske munspelsvirtuosen Filip Jers att vid 18 års ålder bli världsmästare på detta instrument. Nu har de slagit sig ihop för att göra en hyllningsturné och tillika julkonserter på sitt sätt.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Ny rapport: Så företagarvänliga är länets kommuner

På tisdagen presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga enkätundersökning om hur företagarvänliga Sveriges kommuner är enligt företagen.
Jönköpings län toppar återigen bland länen i Sverige, medan Jönköpings kommun har det tuffare.

Teknisk bevisning ifrågasätts för Bandidos-skjutning

Rättegången om skjutningen på Malmövägen i Värnamo fortsatte på tisdagen då vittnen och poliser förhördes. Två erfarna tekniker förhördes också, och uppfattningen om bevisvärdet för den tekniska undersökningen går isär. Den kan ses som rättsosäker, hävdar försvarets vittne.

Peter Lundgren polisanmäld

Under måndagen avslöjades att Peter Lundgren (SD) utsatt en partikamrat för sexuellt ofredande. Nu har EU-parlamentarikern polisanmälts, rapporterar Ekot.

Stark insats på världscupbanan av Höglund

Efter den finfina säsongsinledningen i USA tidigare i vår har JP-stipendiaten August Höglund från IKHP fortsatt leverera goda resultat i H-juniorklassen.

Bäckadals elever bjuder lunch av matsvinn

På torsdagen kommer Bäckadalgymnasiets elever bjuda på lunch i Rådhusparken. Initiativet återkommer från förra året och inkomsterna kommer att gå oavkortat till välgörenhet.

Nyckelspelaren stannar i Wetterbygden Stars

Under tisdagen blev ytterligare en viktig pusselbit klar i Wetterbygden Stars lagbygge inför nästa säsong.
Nyckelspelaren Jonathan Peleg stannar i klubben ytterligare en säsong.
– Jag är naturligtvis stolt över vad vi lyckades åstadkomma under vårt första år i SBL, men ingen av oss känner sig mätt eller nöjd – vi vill mer, säger Peleg i ett pressmeddelande.

Fyra personer drabbade i olycka – tre bilar i krock

Fyra personer drabbades i en olycka när tre bilar krockade på Barnarpsgatan i Jönköping på tisdagen. Olyckan orsakade stora trafikstörningar

Lastbilschaufför körde i diket – misstänks för flera brott

En lastbilschaufför körde i diket på Torsvik på tisdagseftermiddagen. Polisen kom till platsen och chauffören blåste positivt. Nu misstänks han för flera brott.
Artikel 2 av 9
Ny rapport: Så företagarvänliga är länets kommuner
Tillbaka till startsidan