Teemu Laine, HV:s store guldhjälte 2010, är fortfarande klubblös.

31-åringen hade kontrakt med Donbass Donetsk över nästa säsong, men laget tvingades dra sig ur KHL på grund av oroligheterna i Ukraina.

I mitten av juni berättade Laine att det inte blir spel i HV71 kommande vinter och agenten Andrei Trefilov meddelade att fem-sex KHL-klubbar var intresserade av finländaren.

– Jag hade ett kontraktsförslag från Lev Prag, men de tvingades ju också dra sig ur. Så är det där borta, det är ingen överraskning, säger Teemu Laine, som fortfarande har KHL som huvudspår.

– Jag avvaktar fortfarande. Det gäller att ha is i magen. Min agent Patrik Aronsson har bättre koll på vilka klubbar som kan vara intresserade och jag litar fullt ut på min agent.

– Huvudsaken är att jag hittar en klubb som passar bra för mig och min familj.

KHL-klubbarna har dragit igång sina försäsongsläger, samtidigt som Teemu Laine är hemma i Jönköping och tränar.

– Skulle jag ha åkt tillbaka till Donetsk hade vi dragit igång den 9 juli, så jag har ju fått några extraveckor hemma med familjen och det tycker jag bara är skönt, säger Laine, som snart kommer att gå på is, men inte med HV71.

– Nej, jag har inte ens frågat om det. Jag tror inte det är bra om en spelare är med och tränar och sen sticker iväg. Jag vill fortfarande göra minst ett år till utomlands innan jag vänder hem och spelar med HV.