LÄS MER: Strandberg: Petrasek är en av de största

LÄS MER: Petrasek talar ut: Nu lämnar jag HV71

LÄS MER: HV-profilen redo för El Gordo

Det är i en intervju på SHL:s officiella hemsida som David Petrasek nu berättar beslutet om att hans hockeykarriär är över.

– Jag har öppnat en restaurang som varit öppen sedan i augusti. Men jag sökte ju jobb som hockeyspelare hela hösten och delar av vinter, men utan framgång. Jag har faktiskt tagit beslut för några veckor sedan att jag lägger ner hockeyn och satsar på restaurangen.

JP har varit i kontakt med David Petrasek för kommentarer, han hänvisar dock till att han är tillgänglig för en intervju först under fredagen.

I intervjun på SHL:s hemsida berättar HV-ikonen vidare om omställningen till ett nytt liv med familjen och hans restaurangsatsning med El Gordo, som han driver tillsammans med Björn Melin.

– Nu är det praktik, kök och långa dagar med att laga mat som gäller för mig. Det är jättekul och det finns en hel del att lära när man börjar från början med något.

I en intervju med JP i juni förra året berättade ”Pettan” att det aldrig var aktuellt med en fortsättning i HV när hans kontrakt gick ut. Han sade då att han var öppen för en fortsatt karriär.

Strandberg: Petrasek en av de största

Annons

– Det är ju så att klubbarna i första hand inte skriver kontrakt med killar i min ålder, sa han då.

Och nu är alltså hans långa och framgångsrika karriär definitivt över.

– Jag vet att han hade en tanke om att spela vidare och han tränade på hårt men det har nog inte dykt upp något som känts rätt för honom. Då kändes det nog lättare att fortsätta med restaurangsatsningen, säger HV:s general manager Peter Ekelund.

David Petrasek tillhör en av HV71:s bästa spelare genom tiderna tillsammans med bland annat Johan Davidsson och Stefan Liv.

Petrasek vann tre SM-guld under sin tid i klubben och är den spelare som har gjort flest framträdanden i Elitserien/SHL med sina 887 grundseriematcher.

Den givna frågan är nu om nummer 22 kommer äras i taket i Kinnarps Arena. Sedan tidigare finns Stefan Liv (1), Per Gustafsson (7), Fredrik Stillman (14), Stefan Örnskog (15) och Johan Davidsson (76) upphissat i taket.

– Det är vissa kriterier som ska uppfyllas, men absolut är han en kandidat, säger Ekelund.

Är det aktuellt med någon roll inom HV71?

– Nu tror jag att han har fullt upp med El Gordo, men skulle han ha intresse för det framöver är det absolut intressant för oss. Han har ett genuint HV-hjärta som man vill dra nytta av.

Har det förts några diskussioner om det på sistone?

Nej, i och med att han haft tankarna på att spela någon annanstans har det inte varit aktuellt.

Petrasek öppnar restaurang El Gordo

Petrasek över 1000 matcher