Bakom listan ”Sweden Technology Fast 50” står Deloittes Sweden Technology som rankat företag sedan 2003. På listan finns både privata och offentliga bolag med och den omfattar alla typer av teknologi - från hårdvara till mjukvara.

Listplaceringen avgörs av företagens genomsnittliga intäktsökning under de senaste fyra åren. Högst rankad i år och förra året är Fingerprint Cards.

Om utveckling

Infobric kvalar in på plats 41 och är alltså det enda Jönköpingsbolaget som är med på listan i år. De har haft en tillväxt är på 377 procent, något som även gjorde att de utsågs till Gasellföretag tidigare i år.

— Det här är ett ytterligare kvitto för oss att allt flyter på, kommenterar Dan Friberg, vd Infobric, listplaceringen.

Han berättar om hur bolaget satsat mycket på egen utveckling, av både hårdvara och mjukvara, och att det har burit frukt.

Annons

— Vi är väldigt utvecklingstunga med 25 personer som sysslar med ren utveckling. Det är en satsning vi har gjort för att få fram morgondagens produkter och det har gått ganska bra hittills.

Infobric, som startades 2005, står just nu i startgroparna för en internationell expansion, fortsätter Dan Friberg.

— Det blir lite nästa steg för oss, att digitalisera byggarbetsplatser även utomlands.

I Jönköping

I Sverige är Infobric redan marknadsledande i sin bransch och deras produkter används idag på omkring 10 000 byggarbetsplatser.

Ett skifte i ägarleden på senare år har också gjort det tydligare att det är just här i Jönköping som huvudkontor och utveckling även framåt kommer att ha sin bas.

Totalt har bolaget cirka 60 stycken anställda i Sverige, merparten i Jönköping. Därutöver ytterligare 7-8 stycken anställda i Norge, en i Finland och två i Storbritannien.

Fotnot: Det är tredje året i rad som ett Jönköpingsbolag kommit med på listan ”Sweden Technology Fast 50”, 2016 var Verendus System med och 2015 Sensys Gatso Group.

Läs mer och se tv-klipp: ”Företaget som lever på personalliggare”