Jönköpings-Posten

Annons

De är värdar för Möbelriksdagen: "Det här är en liten boost"

De är värdar för Möbelriksdagen: "Det här är en liten boost"

På Materia i Tranås går det bättre än någonsin. Förra året slog företaget omsättningsrekord och nu står de värdar för Möbelriksdagens andra dag.
– Det här är en liten boost i början av kalenderåret och väldigt roligt att få hit folk från hela branschen, säger Thomas Johannesson, vd på Materia.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Så vill koalitionen minska köerna till BUP

Koalitionen som styr Region Jönköpings län ska nu ta krafttag för att minska köerna till Barn- och ungdomspsykiatrin. Genom en tydligare bedömning av de som söker hjälp, bryta positioneringen mellan kommuner och region samt 10,5 miljoner kronor i riktat statsbidrag så är målet att minska de långa köerna och väntetiderna.

Här är alla vinnare: ”Han var jätteduktig på att fylla vattenflaskorna”

Här är lagen som vunnit serien eller kvalet i de lokala fotbollsserierna.
Vi har ringt runt till lagen och tagit reda på vilken klubb man ska se och lära av, vem som är seriens bästa spelare och vilken match det blev mest tjafs i.

M höjer budet om löner inom vården

Moderaterna höjer budet till sjukvården och vill satsa 300 miljoner under fem år för höjda löner. Samtidigt vill partiet stoppa projekt för kortare arbetstid. Det blir dyrare att gå till akuten och kollektivtrafiken stramas åt med dyrare biljetter och färre turer på landsbygd. Det är några av M-förslagen till regionens budget för nästa år.

Här är titlarna som nominerats till årets Augustpris

Arton titlar har nominerats till Augustpriset 2019. Bland de nominerade finns Sara Stridsberg som uppmärksammas för barnboken "Dyksommar" och debutanten Marit Kapla som har intervjuat en hel by. I kategorin fackböcker finns biografier om Selma Lagerlöf och Alfred Nobel, samt Patrik Svenssons "Ålevangelium".

40 år efter stora tågkraschen i Nässjö

När Nässjöborna vaknade 22 oktober 1979 var bangården söder om stationsområdet en kaotisk olycksplats. Ett lok och tolv vagnar låg spridda runt om på spåret och vittnade om en fruktansvärd olycka.

Vänsterpartiet: Avskaffa gymnasiechefer och inrätta vego-dagar

Vänsterpartiet avvisar koalitionens nedskärningar i för barn och äldre. För att spara pengar föreslår partiet i stället både gamla och nya lösningar, bland annat genom att ta bort rollen som gymnasiechef.

M och KD vill renovera Rosenlundsbadet

Oppositionen, M och KD, vill inte att kommunen bygger ett nytt Rosenlundsbad. De tycker det är bättre att badhuset renoveras.
– Vi sparar minst 300 miljoner kronor på att renovera, säger Peter Jutterström (M).

Vägfält avstängt Kaxholmsbacken för kabelarbete

Ett kabelarbete i Kaxholmsbacken i Kärrliden stör för närvarande trafiken.
Artikel 2 av 9
Så vill koalitionen minska köerna till BUP
Tillbaka till startsidan