Nätbutiken Babyshop, som bland annat säljer barnkläder, barnskor, leksaker och barninredning, grundades av Jönköpingsbördiga Marcus och Linn Tagesson för tolv år sedan.

Efter att ha flyttat sitt lager, som ursprungligen utgjordes av en yta på 4000 kvadratmeter, ett antal gånger valde de 2016 att satsa på ett 21 000 kvadratmeter stort automatiserat lager på Hyltena. Här packar och plockar robotar alla varor och skickar vidare ut till cirka 170 länder.

Nu satsar de på att växa till den dubbla storleken: ett 45 000 kvadratmeter stort jättelager. Detta ska stå klart hösten 2018.

LÄS MER: Jönköpingsbolag köper upp barnsajt

– Vi tittar alltid på nya möjligheter och snabb tillväxt ligger i vårt dna så för att inte bli begränsade så var det en självklarhet för oss att tänka stort från början när det kommer till logistik, säger Marcus Tagesson, vd Babyshop Group AB i ett pressmeddelande.

Marcus och Linn Tagesson grundade Babyshop 2006.
Foto: Dan Coleman

Han säger också att målet är att Babyshop ska fortsätta att växa och då alltid är i behov av nya medarbetare, men kan inte ge någon exakt siffra för hur behovet ser ut den närmaste tiden.

Vad gör att ni väljer att fortsätta på just Jönköping som ort för er lagerverksamhet?

– Vi tycker att Jönköping har goda förutsättningar för att bli det självklara valet för e-handelsetableringar när det kommer till logistik, säger Marcus Tagesson.

Annons

– Det ligger perfekt positionerat i landet samtidigt som det finns många duktiga personer att anställa.

Expanderingen av lagret innebär att de kommer att bli en av de största logistikfastigheterna för e-handel i Norden. Satsningen gör de tillsammans med Qvana Invest AB.

– Både Jönköpings kommun och Qvana Invest har varit otroligt viktiga för oss i att på ett flexibelt sätt kunna växa och integrera lagerverksamheterna i de förvärvade bolagen som vi har gjort. Vi har genomfört ett förvärv per år i snitt de senaste fyra åren och då krävs det starka partners i alla delar av verksamheten, fortsätter Marcus Tagesson.

LÄS MER: Nu ska Torsvik bli bäst i Norden